Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.04.2019.

21:25

Kup Nemačke: Devet golova u Minhenu, crveni i dva penala

Odličan meč odigrali su Bajern i drugoligaš Hajdenhajm. Slavili su Bavarci sa 5:4 u susretu koji je imao sve, od golova, šansi, isključenja do penala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kup Nemačke: Devet golova u Minhenu, crveni i dva penala
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Malo ko je očekivao da će se šampion Nemačke tako mučiti sa gostima iz pokrajine Baden Virtemberg. Odlučio je gol Roberta Levandovskog iz penala u 84. minutu.

Bajern je poveo u 12. minutu preko Leona Gorecke, posle centaršuta sa desne strane, a samo tri minuta kasnije sudija Vinkman je isključio Niklasa Zilea iz Bajerna zbog preoštrog starta.

Tako su izabranici Nika Kovača morali punih 75 minuta da igraju sa desetoricom, a gosti su preko Roberta Neste Glacela izjednačili u 26. minutu.

Hajdenhajm je otišao na poluvreme sa prednošću od 2:1 posle pogotka Šnaterera u 39. minutu.

Kovač je izmenio formaciju u poluvremenu, počeo je drugi deo sa tri štopera, Humelsom, Boatengom i Kimihom i ta desetak minuta Bavarci su preokrenuli rezultat.

U 53. minutu Tomas Miler je ostao sam na petercu i bilo mu je lako da pogodi za 2:2, da bi dva minuta kasnije preciznim udarcem iskosa sa leve strane Robert Levandovski doneo prednost Bajernu.

Kada je Serž Gnabri u 65. minutu postigao gol za 4:2, svi su mislili da je Bajern, bez obzira na igrački deficit, završio posao, ali nije bilo tako.

Uporni gosti uspeli su novim pogotkom Glecela u 74. minutu da smanje, a tri minita kasnije posle penala koji je isti igrač pretvorio u gol i da izjednače na 4:4.

Golman Bajerna Sven Ulrih je u 81. minutu odbranio u situaciji kada se činilo da je gol Hajdenhajma neminovan, da bi pet minuta kasnije posle igranja rukoim un kazenom prostoru bio dosuđen penal za Bajern.

Levandovski je bio izvođač, poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu i Bajern je slavio sa 5:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve