Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.03.2019.

10:08

Partizan na novom početku – četvrti put u sezoni

Fudbaleri Partizana se četvrti put ove sezone nalaze na novom početku, sa zadatkom da pronađu način da se pomere sa četvrte pozicije na tabeli Superlige.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Partizan na novom početku – četvrti put u sezoni
Foto: Starsport

Protiv Napretka u Kruševcu od 17.00, vicešampion Srbije će promovisati četvrtog šefa stručnog štaba u sezoni, trećeg sa trajnim ugovorom.

Nekada golgeter, kasnije funkcioner i u tri navrata kandidat za predsednika kluba Savo Milošević započeće samostalnu trenersku karijeru u veoma teškom momentu za klub iz Humske 1.

Tri uzastopna poraza, u duelima sa niškim Radničkim, Voždovcem i subotičkim Spartakom ostavili su “crno-bele“ na četvrtoj poziciji tabele, sa dva boda manje u odnosu na trećeplasirani Čukarički, za 20 poena beži “Real sa Nišave“, dok večiti rival “beži“ čak 27.

Posledica prvog neuspeha u nizu bila je ostavka Zorana Mirkovića. Nekadašnji reprezentativac nije uspeo da izdrži pritisak i uprkos uveravanjima uprave da treba da ostane na tom mestu, Mirković je otišao, a tokom naredna dva meča ekipu je vodio njegov pomoćnik Žarko Lazetić.

Kako je on u v.d. statusu dostigao maksimalan broj utakmica, bilo je nužno da uprava nađe trajno rešenje, kao i svaki put u poslednjih nekoliko situacija pominjao se Ilija Stolica, dok je bilo više nego optimistično pomisliti da bi Marko Nikolić mogao da se vrati u Humsku.

Rešenje je nađeno u Savi Miloševiću, koji jedino trenersko iskustvo ima kao pomoćnik nekadašnjeg selektora Crne Gore Branka Brnovića.

Vremena za velike promene nema u redovima “crno-belih“, igrački kadar je siromašan i postoje naznake da će biti još “tanji“, pošto je Nebojša Kosović pred potpisom za Kairat, a Nemanja R. Miletić ima povredu zbog koje je neizvesno kada i da li će se vratiti na teren.

Još jednu poteškoću za Miloševića predstavlja i činjenica da Napredak ima veliki motiv u ovom meču, nalazi se na sedmoj poziciji na tabeli sa 35 bodova, dva više od Vojvodine koja je prva ispod crte i do kraja prvenstva će se voditi velika borba za mesta koja vode u plej-of.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve