Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.03.2019.

22:41

Skandinavski "klanac" u Oslu, Španija sigurna na čelu

Fudbaleri Norveške i Švedske odigrali su jedan spektakularan meč u Oslu koji je završen bez pobednika rezultatom 3:3, dok su Španci lako pobedili Maltu.

Izvor: SN

Autor: SN

Skandinavski
EPA-EFE/LISE ASERUD

Špancima je cilj da odu na Evropsko prvenstvo i to uopšte nije tajna, a u grupi F su posle dva odigrana kola suvereni vladari, pošto su savladali Maltu golovima Alvara Morate sa 2:0 i tako došli do šestog boda iz dva kola.

Morata je zatresao mrežu Maltežana posle 31. minuta fudbala, a konačnih 2:0 postavio je u 78. minutu utakmice. Španci su bili apsolutni favoriti i dominirali su tokom svih 90 minuta i na kraju zasluženo slavili i olakšali sebi put kroz kvalifikacioni ciklus EURO 2020.

Rumunija je bila ubedljiva protiv reprezetnacije Farskih Ostrva pošto su ih pobedili sa 4:1 u drugom kolu kvalifikacija i tako došli do prvih bodova u ovom ciklusu. Do vođstva su Rumuni stigli posle 26 minuta kada je Deak zatresao mrežu.

Na 2:0 postavlja Klaudiju Kešeru u 29. minutu, a isti igrač tri minuta kasnije postiže i treći gol za Rumune pa se ovim rezultatom prvo poluvreme i završilo. Davidsen je sredinom drugog poluvremena smanjio na 3:1, a konačnih 4:1 postavlja Džordž Puškaš u 63. minutu utakmice.

Najzanimljivije je bilo u Oslu gde su fudbaleri Norveške dočekali Švedsku i dozvolili gostima da sa sobom ponesu veoma lep plen. Norvežani su poveli sa 2:0 golovima Jonsona i Kinga u 41. odnosno 59. minutu utakmice, a posle Kingovog gola delovalo je da će Norveška uzeti tri boda i uneti malo drame u grupu F.

Baš tada na scenu stupaju Viktor Klaeson koji Grankvistov promašeni penal popravlja golom, da bi Robi Kvaison režirao pravi horor Norvežanima u samoj završnici utakmice. Prvo je u 86. minutu doneo izjednačenje, a potom i činilo se pobedu u prvom minutu sudijske nadoknade.

U ovim momentima su svi već prežalili Norvešku, ali ne i Kamara, koji je u šestom minutu nadoknade šokirao Švedsku ukravši joj pobedu i doneo je veliku radost svojim navijačima za konačnih Norveška 3, Švedska 3.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve