Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.03.2019.

20:48

Dalić: Sad smo mi lovina, svi protiv nas igraju 200 na sat

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je vidno razočaran posle poraza "vatrenih" na susretu kvalifikacija za Evro 2020. od Mađarske.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Dalić: Sad smo mi lovina, svi protiv nas igraju 200 na sat
Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images

Na meču u Budimpešti Mađarska je slavila sa 2:1 i tako nanela treći poraz Hrvatima od završetka Mundijala u Rusiji na kojem su u finalu izgubili od Francuske.

Jesenas su u Ligi nacija gubili od Španije i Engleske, ali malo ko je verovao da će doživeti neuspeh u susretu sa severnim komšijama.

"Teško veče je iza nas. Budimpešta nije bila naš srećan grad. Čestitam mađarima na pobedi", rekao je Dalić.

Pokušao je da analizira gde su bile greške i šta ih je koštalo poraza.

"Pali smo posle prvog gola, umesto da smo krenuli, dali još koji gol i dokrajčili ih. I onda povrh svega primimo gol u završnici prvog poluvremena. Trebalo je da budemo mnogo agresivniji, ali sva inicijativa bila je jalova. Potom smo drugi gol primili posle prekida", izjavio je selektor Hrvatske.

Potom je zamerio dosta i napadačima.

"Nismo bili kreativni. Ostali smo bez ideje, Modrić je pokušavao, ali je negde na pola puta zapinjao, nismo igrali '1 na 1' sve dok Brekalo nije ušao u igru. Promenili smo formaciju ulaskom Brekala, krenuli smo tada s dva napadača, išao sam po taj gol... Nažalost, nismo uspeli. Moramo biti borbeniji i agresivniji, momcima mora biti jasno da svi protiv nas igraju 200 na sat, sad smo mi lovina, aktuelni vicešampioni sveta", poručio je Dalić.

Na kraju, rekao je da niko ne sme da očajava.

"Nema kukanja! Moramo podići glavu gore, idemo dalje", završio je selektor "vatrenih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve