Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.03.2019.

13:15

Van Dajk: Gledao sam smrti u oči, potpisivao sam testament

Defanzivac Liverpula, Virdžil van Dajk, dao je jedan emotivan intervju u kom je govorio o najvećoj borbi u svom životu.

Izvor: SN

Autor: SN

Van Dajk: Gledao sam smrti u oči, potpisivao sam testament
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Virdžil van Dajk je najvažniju bitku u svom životu već dobio, pošto mu je sa 17 godina puklo slepo crevo i Virdžil je morao na hitnu intervenciju, nakon koje mu je život visio o koncu. Doktori su njegovoj majci rekli da je fantastična fizička sprema njenom sinu sačuvala život.

"Gledao sam smrti u oči, bilo je to užasno iskustvo. Prvi put u svom životu sam osetio da je fudbal nebitan, sve što me je tada zanimalo bilo je da ostanem živ. Majka i ja smo diskutovali o nekoliko različitih scenarija i molili smo se Bogu da sve bude u redu", rekao je Virdžil van Dajk u intervjuu za britanski Miror.

Van Dajk je sa samo 17 godina potpisivao testament.

"U jednom momentu došli smo do toga da sam potpisivao neka dokumenta. Tačnije, testament. Ukoliko budem umro u bolnici, deo novca će dobiti moja majka. Niko nije želeo da stvara probleme, ali želeo sam da sve rešim ukoliko umrem tada. Ležao sam u krevetu, svuda na sebi sam viđao žice i cevčice... Moje telo je bilo slomljeno, nisam mogao da uradim ništa i najgore stvari su mi prolazile kroz glavu", rekao je van Dajk.

Najvažniju borbu u životu je dobio, a sada mu ostaje da sa Liverpulom osvoji titulu u Premijer ligi, prvu otkako se takmičenje pod tim nazivom igra, pošto navijači tog kluba čekaju na titulu već tri decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve