Nova vest
Fudbal

Subota, 23.03.2019.

20:10

Gol Hendriksa dovoljan Ircima, sigurna i Švedska

Fudbaleri Irske savladali su Gibraltar rezultatom 1:0 u prvoj utakmici kvalifikacionog ciklusa za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Gol Hendriksa dovoljan Ircima, sigurna i Švedska
EPA-EFE/Christine Olsson/TT SWEDEN OUT

Irska je došla na Gibraltar po tri boda i to su uspeli da urade. Jedini pogodak na utakmici postigao je Džef Hendriks u 56. minutu utakmice, na asistenciju Meta Doertija. Irci su u potpunosti opravdali ulogu favorita u ovom susretu pošto su bili dominantni u praktično svakom segmentu.

Šveđani su na "Frends Areni" u Solni uspeli kao domaćin da savladaju selekciju Rumunije rezultatom 2:1. Selektor Švedske, Jane Anderson, već posle 24 minuta fudbala bio je prinuđen da napravi prvu izmenu, pošto se povredio desni bek, Mikael Lustig.

U narednih 40 minuta, Šveđani su postigli dva gola i tako stekli prilično lepu prednost. Prvi gol smo videli nakon 33. minuta, kada je Robin Kvaison postigao pogodak, da bi na 2:0 povisio Klaeson samo sedam minuta kasnije.

Na veliki odmor se otišlo sa ovom lepom prednošću Šveđana, da bi Rumuni uspeli samo da ublaže poraz, jer je Kešeru u 58. minutu doneo tračak nade svom narodu, međutim nisu imali snage da preokrenu rezultat.

Malta je kao domaćin savladala ekipu Farskih Ostrva sa 2:0 u utakmici u kojoj smo videli čak sedam žutih i jedan crveni karton, a u drugom poluvremenu meč je bio produžen za čak devet minuta. Maltu je Nvoko doveo do prednosti već u 13. minutu, da bi njihov igrač "pocrveneo" u 62. minutu utakmice pošto je napravio faul kao poslednji igrač odbrane.

Stiv Borg je u 77. minutu utakmice sa bele tačke doneo prednost od 2:0, pa se ispostavilo da je ovo bio i konačan rezultat utakmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve