Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2019.

23:05

Francuski "poker" za dobar početak kvalifikacija

Fudbaleri Francuske ubedljivo su savladali Moldaviju u gostima rezultatom 4:1 i na najbolji način počeli kvalifikacije za EURO 2020.

Izvor: SN

Autor: SN

Francuski
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Francuzi su u potpunosti opravdali ulogu favorita na startu kvalifikacija, pošto su sa ubedljivih 4:1 porazili ekipu Moldavije na njihovom stadionu. Imali su veći posed lopte, 68 naspram 32 posto, čak 17 šuteva na gol protivnika i naravno što je najvažnije četiri gola u njihovoj mreži.

Do prednosti su došli nakon 24 minuta fudbala pošto je Antoan Grizman doveo Francusku u vođstvo, a na 2:0 je povisio štoper Reala, Rafael Varan. Olivije Žiru je postigao i treći pogodak do kraja prvog dela i faktički već rešio pitanje pobednika.

U drugom poluvremenu se upisao u strelce mladi Kilijan Mbape, a konačnih 4:1 je postavio Vladimir Ambros u 89. minutu meča.

Island je takođe kao gost savladao Andoru, ali su oni bili nešto manje ubedljivi i postigli "samo" dva gola. Bjarnarson je na asistenciju Sigurđsona, a trijumf je u 80. minutu overio Kjarnarson i tako doneo važna tri boda Islanđanima.

Turska je na Loro Borići stadionu savladala Albaniju sa 2:0 i tako upisala veoma važan trijumf na startu kvalifikacija. Sjajni napadač Burak Jilmaz je posle 21 minuta utakmice postigao vodeći pogodak, a fudbaler Milana Hakan Čalhanoglu je u 55. minutu postavio konačnih 2:0.

Sva tri favorita su kao gosti upisali važne pobede, a najubedjlivija je bila selekcija Francuske, koja je aktuelni svetski šampion.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve