Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2019.

13:08

Totenhem uskoro debituje na novom stadionu VIDEO

Posle mnogo vremena i odlaganja fudbaleri Totenhema bi konačno trebalo da zaigraju na svom novom stadionu, Novom Vajt Hart Lejnu.

Izvor: LN

Autor: LN

Totenhem uskoro debituje na novom stadionu VIDEO
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Od samog početka izgradnje ovog stadiona videlo se da će biti problema. Izgradnja je trebalo da počne 2012, ali je zbog pravnih problema počela tek 2015. godine.

Sve je trebalo da bude spremno početkom sezone 2018/19, ali su čelnici Spursa iz tehničkih i sigurnosnih razloga odlučili da odlože otvaranje.

I dok su svi čekali da Totenhem konačno napusti Vembli i vrati se kući, zašlo se u 2019. godinu. Ipak, sada stvarno izgleda kao da je sve gotovo.

Skoro četiri godine od početka radova, stadion koji još uvek nema ime, a nazivaju ga Novi Vajt Hart Lejn, debitovaće 24. marta, kada će na njemu meč u kapacitetu od 30.000 gledalaca odigrati generacije do 18 godina Totenhema i Sautemptona.

Sledeći "pohod" za novi stadion biće 30. marta u meču fudbalskih legendi u kapacitetu od 45.000 gledalaca, a prvi duel Spursi će u svom novom domu moći da odigraju 3. aprila protiv Kristal Palasa, nadamo se.

Kako je kroz godine izgledala izgradnja ovog stadiona pogledajte u priloženom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve