Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2019.

22:36

Hrvatska se "provukla" – vicešampion sveta jedva sa Azerbejdžanom

Fudbaleri Hrvatske pobedili su Azerbejdžan na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo rezultatom 2:1.

Izvor: LN

Autor: LN

Hrvatska se
AP Photo/Darko Bandic

Aktuelni vicešampioni sveta su uz dosta problema, mnogo teže nego što je bilo očekivano, uspeli da savladaju gostujući Azerbejdžan.

Apsolutna tišina zavladala je nastadionu Maksimir kada su gosti došli do vođstva u 19. minutu preko Šejdajeva. Hrvatska je stvarala prilike, ali nije uspevala da dođe do gola i izgledalo je kao da će Azerbejdžan na poluvreme otići sa prednošću.

Da se tako nešto ne obestini pobrinuo se defanzivac Rendžersa Borna Barišić, koji je uspeo da izjednači minut pre isteka regularnog dela prvog poluvremena.

Odličnu priliku za Azerbejdžan imao je Mamadov na startu drugog poluvremena, ali mu je šut izvblokiran.

Hrvatska je ponovo preuzela inicijativu, kontrolisala posed lopte, ali nije uspevala da dođe do gola. Napadi "vatrenih" su konačno urodili plodom u 79. minutu, kada je prednost, a ispostaviće se i pobedu, svojoj ekipi doneo napadač Hofenhajma Andrej Kramarić.

Hrvati su uspeli da dođu do pobede na otvaranju kvalifikacija za EURO 2020, ali selektor Zlatko Dalić sigurno neće biti zadovoljan prikazanim.

U drugom kolu kvalifikacija Hrvatska 24. marta gostuje Mađarskoj, dok Azerbejdžan dan kasnije igra prijateljski meč sa Litvancima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U drugom meču grupe E, pored Hrvatske pobedu je zabeležila i Slovačka. Slovaci su pobedili Mađarsku sa rutinskih 2:0.

Mađare je "načeo" Duda golom u 42. minutu, a za konačnih 2:0 pobrinuo se Rusnak pet minuta pred istek regularnog dela igre.

Severna Makedonija došla je do bitne pobede na startu kvalifikacija savladavši Letoniju na domaćem terenu rezultatom 3:1.

Makedonci su meč rešili u prvom poluvremenu kada su poveli sa 2:0 golovima Alioskog i Elmasa.

Letonci su uspeli da "poentiraju" u 87. minutu preok Isajevsa, ali je u nadkonadi vremena usledio crveni karton za Ciganiksa. Makedonija je to iskoristila i postigla još jedan gol, za konačnih 3:1. Strelac je bio ponovo Elmas.

Severna Irska je uspela da pobedi Estoniju i opravda ulogu favorita. Na tom meču rezultat je bio 2:0 za domaćina.

Golove su postigli Mekgin i Dejvis.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

227 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d