Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2019.

17:57

Iznenađenje na startu kvalifikacija za EP: Kazahstan razbio Škotsku

Fudbalska reprezentacija Kazahstana ostvarila je pobedu u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. savladavši Škotsku sa 3:0.

Izvor: LN

Autor: LN

Iznenađenje na startu kvalifikacija za EP: Kazahstan razbio Škotsku
AP Photo/Alexei Filippov

Škotska je u ovaj meč grupe I ušla kao favorit, a niko nije očekivao da će Kazahstanci ovoliko ubedljivo i lako doći do trijumfa.

U prvom meču kvalifikacija videli smo gol već u šestom minutu, kada je mrežu gostiju zatresao Pertsuk. Tu nije bio kraj mukama fudbalera Škotske u prvom poluvremenu, a prednost svoje ekipe duplirao je Vorogovskij četiri minuta kasnije.

Gosti su kontrolisali tempo i držali loptu u nogama, ali nisu uspevali da stvore prilike.

Prvu dobru šansu u drugom poluvremenu imali su Kazahstanci, a strelac je bio Zainutdinov u 51. minutu. Škotska je do prvih pravil prilika došla tek posle trećeg gola koji su primili, ali do kraja meča nisu uspeli ni da se upišu.

Kazashtan očekuje još jedan meč na svom terenu u prvom ciklusu kvalifikacija, te će dočekati Rusiju 24. marta. Škotska će istog dana odigrati meč sa San Marinom, takođe na gostovanju.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve