Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.03.2019.

08:25

"Orlovi": Pokazali smo da možemo da pariramo najboljima

Reprezentativci Srbije rekli su da su u prijateljskoj utakmici protiv Nemačke, koja je završena 1:1, sami sebi pokazali da mogu da pariraju najjačim ekipama.

Izvor: B92

Autor:B92

"Pokazali smo sami sebi da možemo. Liga nacija nam je dobro došla jer je veliki broj mladih igrača tu iskoristio šansu, i sada ponovo. Pokazali smo da smo sazreli, da smo spremni za Portugal i želimo da izborimo dobar rezultat. Imamo vremena da se spremimo", rekao je Nemanja Maksimović novinarima u Volfsburgu.

Srbija je u sredu uveče igrala 1:1 sa Nemačkom u prijateljskoj utakmici, koja je bila provera za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmicu sa Portugalom.

"Stisnuli su nas u drugom poluvremenu, što je normalno jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a negativan rezultat. Posle primljenog gola smo se ponovo podigli i nismo dozvolili da izgubimo, što je jako bitno", kazao je Maksimović.

Maksimović je imao odličnu intervenciju u drugom poluvremenu, kada je izbio loptu sa gol linije, a to je komentarisao rečima: "Nadao sam se da će mi dati vremena, to se i desilo, izblokirao sam i srećan sam zbog toga".

Golman Marko Dmitrović je rekao da ekipa "raste" kroz svaku utakmicu.

"Možda smo mogli više, ali mogli smo i da izgubimo. Ovaj remi je izuzetan rezultat gledajući protiv koga smo igrali, izuzetne reprezentacije koja je jedna od najboljih na svetu, iako su podmladjeni. Pokazali su da je to pravi potez, videli smo izuzetne igrače koji su mnogo mladi, a već svetske klase", rekao je Dmitrović.

"Pokazali smo da možemo da pariramo velikim reprezentacijama. Normalno je da se povučeš kada imaš 1:0 protiv Nemačke. Momci su igrali sjajno i ovo je bila najbolja moguća priprema za ono što nas čeka
", dodao je golman Srbije.

Mijat Gaćinović je kazao da je zadovoljan.

"Nemci su bili favoriti, oni su to protiv 99 odsto reprezentacija, pa tako i nas. Nedostajalo nam je nekoliko važnih igrača, ali mi mladji i svi koji su igrali su pokazali da na njih može ozbiljno da se računa. Možemo da budemo zadovoljni sa 1:1. Nemci su imali više šansi, Dmitrović nas je spasao nekoliko puta, ali da smo iskoristili neku od šansi možda bismo i pobedili
", kazao je Gaćinović.

Utakmica protiv Portugala igraće se u ponedeljak u Lisabonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve