Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.03.2019.

12:55

Savićević: Zašto bi se plašili utakmice s Kosovom?

Dejan Savićević, predsednik FS Crne Gore, smatra da će sve biti u redu u meču sa tzv. Kosovom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Izvor: Mondo.rs

Autor:Mondo.rs

Savićević: Zašto bi se plašili utakmice s Kosovom?
Foto: Starsport

Crna Gora nalazi se u grupi sa Engleskom, Češkom, Bugarskom i Kosovom, s kojim se sastaju sedmog juna.

"Sa njima se sastajemo tek u junskom terminu, ima puno vremena do tada. Ono što je sigurno, država Crna Gora i Ministarstvo unutrašnjih poslova su pokazali protiv Srbije da mogu bez problema da organizuju taj tip utakmice. Moje mišljenje je da će i protiv Kosova sve biti u najboljem redu. Uvek imate ekstreme i na jednoj i na drugoj strani. Ne razmišljam previše o tome, postoje ljudi kojima je to posao i za sada su ga obavljali dobro. Nema razloga da tako ne bude i 7. juna u Podgorici", rekao je Savićević za "Mondo".

U sastavu Crne Gore ima igrača srpskog porekla i postoje indicije da se oni plaše reakcije javnosti ukoliko izađu na duel s Kosovom.

"Ja mislim da ne, zašto bi se plašili? To je utakmica kao i svaka druga. Uostalom, i mi imamo jednog Kosovca u svojoj ekipi. To je Fatos Bećiraj koji čak nosi i kapitensku traku u odsustvu Savića i Jovetića. Ne treba dizati prašinu. Shvatam da je pisanim medijima u interesu da 'prenapumpavaju' situaciju, jer na taj način dižu tiraž. Ponavljam, mislim da neće biti problema", smatra Savićević.

Crna Gora će prvi meč u kvalifikacijama za EURO2020 odigrati protiv Bugarske u petak od 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve