Partizanov "klub 100" – crno-beli podelili najlepša sećanja

U sadašnjem timu fudbalskog kluba Partizan postoji spoj mladih i iskusnih fudbalera, koji su na početku ili na kraju karijere u crno-belom dresu.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

Zvanični jubilej od 100 utakmica u dresu Partizana u subotu 16. marta 2019. godine obeležio je Nemanja (R) Miletić, dok su još četvorica odavno prešla taj broj: Nemanja (G) Miletić (128), Zoran Tošić (121), Nebojša Kosović (115) i Danilo Pantić (144).

Tu je i nekoliko igrača sa brojkom preko 200, poput Vladimira Stojkovića, Milana Smiljanića i Miroslava Vulićevića.

Zoran "Bambi" Tošić kaže da se "kao da je bilo juče" seća prvog meča u crno-belom dresu.

"Sećam se debija kao da je bio juče. Imao sam dvadeset godina, ušao sam umesto Moreire u Novom Sadu i pobedili smo 1:0. Od mene u tom trenutku nije bilo srećnije osobe! Em debituješ za voljeni klub, em odneseš pobedu".

Utakmicama koju pamtim?

"Sigurno je to sa ekipom Skenderbega u Beogradu za Ligu Evrope. Toliko tenzije je bilo prisutno, a nas je samo pobeda mogla održati u igri za prolaz dalje. Pun stadion, nikad bolji navijači i gol za koji mogu da kažem da je jedan od najdražih u karijeri".

Definitivno, kao i prvu, tako i ovu, nikad neću zaboraviti!

Moja 100!

"Toliko sam ih odigrao u karijeri da sam odavno prestao da ih brojim! Ali, da li je prva, pedeseta ili stota, svaka u dresu Partizana je posebna. Jedino se dres reprezentacije nosi sa ponosom kao i dres Partizana!", zaključio je "Bambi".

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Nebojša Kosović

"Prva zvanična utakmica za Partizan i moj debi je utakmica protiv Borca iz Čačka u gostima koju smo dobili 1:3. Pamtim i po tome što je Saša Ilić legenda kluba debitovao takođe protiv istog kluba, ako se ne varam pre 22 godine. Bilo je pomešanih emocija, ali sam bio srećan što sam ostvario san", kaže Kosović.

Utakmica koju pamtim?

"Moja omiljena utakmica je svakako derbi u kom smo pobedili na Marakani 1:3 i napravili veliki korak ka osvajanju šeste duple krune u istoriji kluba. Ušao sam u 70. minutu igre, a kad je sudija odsvirao kraj, bio sam možda u tom trenutku najsrećniji čovek na svetu".

Moja stota?

"Zaista se ne sećam koja je to zvanično bila, ali za nas koji smo u Partizanu, svaka utakmica je sveta".

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Nemanja (R) Miletić

"Pripreme u Sloveniji i utakmica protiv ekipe Kopenhagena kada sam još igrao na poziciji štopera. Šef je bio Miroslav Đukić i tu smo utakmicu pobedili. Te stvari se pamte zauvek".

Moja omiljena?

"Protiv Jang Bojsa u Beogradu".

Moja 100?

"Meni je posebno drago što sam ušao u klub 100 doslovno sa 100. utakmicom u 27. kolu. Doduše, osim brojke i jubileja ne mogu da kažem da će mi ostati u prelepom sećanju, jer em što sam se povredio i morao da napustim igru, em jer nismo ubeležili pobedu. Sa druge strane, kad dođeš do te brojke za godinu i osam meseci moraš biti ponosan", istakao je reprezentativac Srbije.

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Nemanja (G) Miletić

"Moja prva utakmica po dolasku u Partizan je bila upravo protiv ekipe Javora iz Ivanjice, tima iz kojeg sam i prešao u crno-bele. Sećam se da je preko mene napravljen i penal, da sam asistirao i čak pogodio i stativu na utakmici".

Moja omiljena?

"Mislim da je ne samo meni, već čitavoj ekipi te sezone najdraža utakmica protiv ekipe Jang Bojsa, koju smo igrali kod kuće kao petu u nizu i ujedno prezimili u Evropi posle 13 godina".

Moja 100?

"Neka bude samo pozitivan skor uvek za Partizan i tri boda, a koliko ih je odigranih, neka bude samo brojka za uspomenu".

Foto: StarSport
Foto: StarSport