Čelsi se žalio UEFA zbog rasističkih povika Hadsonu Odoiju

Fudbalski klub Čelsi žalio se UEFA da su jednog njegovog igrača vređali na rasnoj osnovi navijači Dinama iz Kijeva tokom utakmice u Ligi Evropa.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Mike Hewitt/Getty Images
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Čelsi nije naveo koga su vređali navijači Dinama, a britanski mediji spekulišu da se radio o tamnoputom Kalumu Hadsonu Odoju. Incident se dogodio u završnici revanš utakmice osmine finala Liga Evropa, prošlog četvrtka, a prijavljen je sudiji na kraju meča.

Čelsi je tada pobedio sa 5:0, a predsednik kluba Brus Bak i generalni sekretar Dejvid Barnard su razgovarali sa delegatom utakmice.

"Svesrdno osuđujemo takvo odvratno ponašanje. Očekujemo da UEFA sprovede istragu", navodi se u saopštenju londonskog kluba.

Britanski mediji preneli su da su pojedini navijači Dinama oponašali majmunske krike, a bili su smešteni u uglu tribine ispred koje je Čelsi napadao.

To je drugi put da Čelsi ima problema sa navijačima Dinama. Navijači Dinama su 2015. godine uoči utakmice u Ligi šampiona napali najmanje osmoricu navijača Čelsija, većinom tamnopute.

Dinamo je tada kažnjen suspenzijom stadiona na dve utakmice i kažnjen je sa 100.000 evra.

Ranije iste godine, Dinamo je delimično zatvorio stadion zbog rasističkih ispada navijača na utakmici sa Evertonom u Ligi Evropa.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu