Dalić: Moramo da promenimo stil igre, nema više kontri i polukontri

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nada se da će predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo proći bez stresa.

Izvor: B92
Podeli

Dalić je najavio da će njegova ekipa morati da promeni način igre.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske okupiće se u ponedeljak u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

"U kvalifikacijama nam nikada nije bilo lako, a čak pet puta smo igrali dodatne kvalifikacije. Nadam se da će ovog puta biti bez stresa", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Hrvatska će vizu za EURO tražiti u Grupi E zajedno sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

Prva dva ispita vicešampioni sveta imaće ove nedelje. U četvrtak će Hrvatska u Zagrebu dočekati Azerbajdžan, a potom će u nedelju gostovati Mađarskoj.

"Očekuju nas dve teške i zahtevne utakmice, a prvi protivnik je Azerbajdžan. Nije to ekipa koju treba zanemariti i potceniti, moramo biti oprezni",
kazao je Dalić.

Dalić je rekao i da njegova ekipa u predstojećim kvalifikacijama više neće igrati na na kontre i polukontre.

"U kvalifikacijama nećemo igrati protiv Argentine, Engleske, Francuske. Više nećemo igrati na kontre i polukontre što smo igrali sjajno. Sada se situacija okreće. Moraćemo da igramo kroz posed lopte. To će biti najveća promena. Sada će nas drugi čekati na kontre i polukontre",
rekao je Dalić

"Naš posed lopte mora biti stpljiv. Tiki-taka polako ispada iz igre, ali mi ćemo morati tako da igramo", dodao je on.

Dalić je kazao i da ga pred ove mečeve najviše muči odbrana. Iz tima koji je igrao u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske, trenutno je u stroju samo Domagoj Vida.

"Najveći problem je faza odbrane, to je teško uskladiti jer momci nisu dugo igrali zajedno", rekao je Dalić i dodao da ga raduje odlična forma Andreja Kramarića koji je ove sezone postigao već 18 golova u dresu Hohenhajma.

strana 1 od 2 idi na stranu