Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.03.2019.

12:05

Zakarić i Valijente: Izuzetno važna pobeda

Fudaler Partizana Goran Zakarić istakao je važnost pobede u Kruševcu protiv Napretka.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Zakarić i Valijente: Izuzetno važna pobeda
Foto: StarSport

Crno-beli su sa 4:0 okončali niz od tri meča bez pobede i plasirali se u polufinale Kupa Srbije.

"Očekivala nas je teška utakmica iz mnogo razloga. Imali smo dva vezana poraza pre Kupa, a uz to smo znali da nas čeka težak teren i jednostavno nismo imali prava na kiks. Krajnji rezultat ne pokazuje da je bilo teško, ali mi znamo kakva je situacija bila pre utakmice i kakav smo osećali pritisak. Ovo je bila važna pobeda, jer smo ušli u polufinale Kupa, ali sa ciljem da stignemo do finala i završimo sve kako planiramo", rekao je Zakarić za klupski sajt.

Seriju golova u Kruševcu otvorio je upravo Zakarić, nakon asistencije Nemanje Nikolića.

"Nikolić mi je asistirao, ali to je zasluga cele ekipe. Nije bilo lako posle svih događaja, ali pokazali smo karakter i ostvarili pobedu i plasman u polufinale. Nikolić se dobro snašao, okrenuo trojicu igrača i nesebično gurnuo loptu prema meni", dodao je Zakarić.

On je rekao da se ekipa okrenula utakmici protiv Spartaka u prvenstvu, koja se igra u subotu u Beogradu.

"Spremamo se kako bismo došli do pobede i tri boda. Igramo kod kuće i siguran sam, da ako budemo pravi kao u Kruševcu, što smo pokazali, da neće biti problema. Žao nam je svima zbog odlaska trenera Zorana Mirkovića, ali to je jednostavno tako u ovom sportu. Želimo mu mnogo sreće i uspeha u narednim klubovima i da se jednog dana vrati u svoj Partizan", rekao je Zakarić.

Zakarić će se u ponedeljak priključiti pripremama reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Očekuju nas dve utakmice kvalifikacija i verujem da možemo ostvariti pobede i sa šest bodova ući u ove kvalifikacije. Prva utakmica je sa Jermenijom i veoma je važno da pobedimo, a tri dana kasnije sledi okršaj sa Grčkom gde će sigurno biti teže", rekao je Zakarić.

Strelac u Kruševcu bio je i Španac Mark Valijente.

"Veoma je važna bila i u psihičkom smislu posle dva poraza koja smo imali, gde smo praktično ni iz čega rasuli bodove i bilo je važno da se vratimo u dinamiku sa početka prolećnog dela sezone".

Valijente je u Kruševcu postigao prvi gol u dresu Partizana. On je rekao da je presrećan zbog toga i dodao da i odbrambeni igrači mogu da pomognu napadačima.

Otkako je došao u Partizan, Valijente je sarađivao sa trojicom trenera, Miroslavom Đukićem, Zoranom Mirkovićem i sada sa Žarkom Lazetićem.

"Bio sam iznenađen Batinim odlaskom, jer mislim, ne samo ja već i čitav tim, da je odličan i trener i čovek sa kojim smo se svi slagali. Ipak, odluka je njegova, mi smo tu da je poštujemo, a takve stvari se dešavaju u fudbalu".


Valijente je naveo da posle loših rezultata i odlaska trenera nije osećao pritisak pred utakmicu.

"Znao sam da ćemo mi na svaku situaciju dati odgovor na terenu, što smo i pokazali", dodao je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve