Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.03.2019.

15:10

Šok terapija uspela – Partizan pregazio Napredak

Fudbaleri Partizana na ubedljiv način su se plasirali u polufinale Kupa Srbije.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Šok terapija uspela – Partizan pregazio Napredak
Foto: StarSport

Crno-beli su pregazili Napredak sa 4:0 (2:0) u Kruševcu, u danima kada se klub nalazi u velikoj krizi.

Partizan je prekinuo seriju od tri meča bez pobede, a tri dana nakon ostavke trenera Zorana Mirkovića.

Na ubedljiv način je debitovao njegov privremeni zamenik Žarko Lazetić, koji je odmah pokazao čvrstu ruku zamenivši već u 32. minutu Nemanju Nikolića zbog nediscipline.

"Nismo imali problem sa igrom ni u prethodne dve utakmice. Hteo bih da pozdravim bivšeg trenera Zorana Mirkovića i njegovog zamenika Gordana Petrića. Batina ideja je bila da bude reakcija fudbalera (posle njegove ostavke) i oni su je pokazali", rekao je Lazetić za "TV Arena sport".

Što se tiče Nikolića, njega nije spasla ni asistencija neposredno pre nego što je umesto njega na teren ušao Zoran Tošić.

On je posle proigravanja Šćekića, prevario dvojicu igrača Napretka u kaznenom prostoru, a onda pravovremeno pronašao Gorana Zakarića koji dribla golmana Petrovića i pogađa za 1:0.

Partizan je diktirao ritam do kraja poluvremena, da bi u drugom minutu nadoknade duplirao prednost.

Baha je neoprezno startovao i faulirao Rikarda ispred kaznenog prostora, a to kažnjava Danilo Pantić sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Nezadovoljan odlukama sudijske četvorke na čelu sa Zoranom Širokim, trener Napretka je žustro protestovao zbog čega je isključen na poluvremenu.

Usledila je slaba igra u drugom delu, Partizan je diktirao ritam i trošio vreme, a čim je Napredak pojačao pritisak kako bi se vratio u igru, usledio je nokaut.

U 65. minutu domaćinu je poništen gol zbog spornog ofsajda, da bi već u narednom napadu Partizan pogodio za 3:0.

Nakon centaršuta sa leve stranem, lopta je stigla do Šćekića na drugom delu kaznenenog, od je glavom vraća na peterac do Marka Valijentea koji iz drugog pokušaja uspeva da savlada Petrovića.

Potom je usledio neverovatan promašaj Zakarića, koji je prebacio nebranjen gol iako je bio usamljen na 7-8 metara, ali njegov kiks ispravlja Rikardo Gomeš.

Momak sa Zelenortskih ostrva koristi fantastično proigravanje Pantića i rutinski trese mrežu Napretka za konačnih 4:0.

Tok meča mogli ste pratiti uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve