Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.03.2019.

19:32

Siti na udaru UEFA, pokrenuta istraga zbog kršenja fer-pleja

UEFA je pokrenula istragu protiv Mančester sitija zbog sumnji da je engleski klub prekršio pravila o finansijskom fer-pleju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Siti na udaru UEFA, pokrenuta istraga zbog kršenja fer-pleja
Photo by Francois Nel/Getty Images

Iz sedišta UEFA u Nionu objavljeno je da će se istraga fokusirati na nekoliko optužbi za kršenje fer-pleja pošto je nemački "Špigl" nedavno objavio niz dokumenata o tim slučajevima.

"Istražna komisija nezavisnog Finansijskog kontrolnog tela UEFA otvorila je istragu u vezi mančester sitija zbpog potencijalnog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju. Baziraće se na nekoliko prekršeniih pravila koji su nedavno objavljeni u medijima. UEFA do dalnjeg neće komentarisati slučaj dok je istraga u toku", stoji u saopštenju UEFA.

Nedavno je objavljeno kako je Siti navodno platio 200.000 funti agentu Džejdona Sanča kada je fudbaler Borusije Dortmund imao svega 14 godina, što je zakonom zabranjeno, jer igrač mlađi od 16 godina ne sme imati ponude finansijske prirode, a veruje se da je to bio način da se njegovom agentu plati za usluge skautiranja i dovođenje igrača u Siti.

Sančo nije ni debitovao za "građane", pa je 2017. prešao u Borusiju iz Dortmunda.

Takođe, "Špigl" je preneo i kako Siti "zavarava" UEFA u vezi sponzorskih ugovora objavljujući netačne podatke i da u stvari veliki deo tih sponzorskih uplata ide od strane vlasnika šeika Mansura bin Zajeda Al Nahjana.

Iz uprave Mančester sitija su odbacili sve optužbe rekavši da su bazirane na "hakovanim i ukradenim mejlovima", što je nešto što uredništvo "Špigla" poriče.

Mančester siti je pre pet godina takođe bio na udaru UEFA zbog kršenja pravila o FFP-u.Tada su dve strane postigle nagodbu, pa je Siti platio 49 miliona funti kazne, a uz to mu je smanjen broj igrača za sezonu 2014/15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve