Nova vest
Fudbal

Sreda, 06.03.2019.

20:15

Junajted šokirao Pariz, sa juniorima do četvrtfinala!

Fudbaleri Mančester junajteda priredili su veliko iznenađenje. Posle 0:2 kod kuće, pobedili su Pari Sen Žermen u Parizu sa 3:1 i prošli u četvrtfinale!

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Junajted šokirao Pariz, sa juniorima do četvrtfinala!
Photo by Julian Finney/Getty Images

Neverovatan meč Lige šampiona u Parizu rešen je u trećem minutu nadoknade vremena kada je Markus Rašford iz jedanaesterca postigao gol odluke.

Dva puta je Romelu Lukaku zatresao mrežu domaćina, i Bernat je postigao gol za Francuze, ali dalje ide tim koji je u Pariz stigao bez desetorice igrača i u čijem timu su se u finalnom delu susreta našli juniori Čong i Grinvud.

Dan pošto je veliko iznenađenje napravio Ajaks u Madridu, istu stvar uradili su i izabranici Olea Gunara Solskjera. Gotovo otpisani, bez deseorice igrača, pružili su veliki otpor favorizovanim Parižanima i prošli dalje.

Možda će odluka Damira Skomine u nadoknadi vremena, kada je na insistiranje pomoćnika pogledao VAR snimak i pokazao na belu tačku, biti predmet komentara, ali to ne umanjuje uspeh Junajteda koji je još jednom, kao nekada, pokazao da ima nerv za velike mečeve.

Bolji početak gosti jednostavno nisu mogli ni da zamisle. Igrao se drugi minut kada je Tilo Kerer napravio kardinalnu grešku. U želji da vrati loptu nekom od štopera u svom timu, poslao je užasnu loptu koju je presekao Romelu Lukaku.

Belgijanac je izašao pred Bufona, zaobišao ga i iskosa sa leve strane ubacio loptu u mrežu za veliku radost gostiju – 0:1.

Bio je to signal za igrače prvaka Francuske da odmah krenu žestoko ka golu Junajteda. Usledila je opsada kaznenog prostora Mančestera i u 12. minutu videli smo izjednačenje.

Odlična akcija Danija Alveša i Kilijana Mbapea po desnoj strani rezultirala je Mbapeovom asistencijom na drugu stativu ka Huanu Bernatu koji je lako matirao De Heu.

Bernat je u 20. minutu opet bio u prilici, ovog puta je njegov udarac sa desetak metara De Hea odbranio, a minut kasnije odlično je šutirao i Di Marija, ali za malo pored leve stative.

U jeku inicijative Parižana, koji su, utisak je, kontrolisali igru na sredini, usledio je novi pogodak Mančester junajteda.

Markus Rašford, koji je u 29. minutu upropastio dobru kontru, samo minut kasnije odličio se na šut sa 25 metara. Klizavu loptu iskusni Đanluiđi Bufon nije uspeo da prihvati kako je želeo, ona se od njegovih ruku odbila pravo na nogu natrčalog Romelua Lukakua koji je vešto smestio u mrežu za 1:2!

U nastavku, strpljiva igra gostiju, prilično mirna igra Pari Sen Žermena koji kao da se zadovoljio time da sačuva prednos od jednog gola u ukupnom skoru.

Možda ih je to i koštalo prolaza dalje. Bernat je u 84. minutu pogodio stativu, tu je fortuna pogledala Engleze, a onda je došao i taj drugi minut nadoknade.

Diogo Dalo je uputio šut ka golu, lopta je pogodila u ruku Kimpembea, koji je bio u skoku. Učinilo se da će biti samo korner za goste, ali je Skomina na poziv pomoćnika otišao da pogleda snimak i pokazao je na penal!

Precizan izvođač bio je Markus Rašford, postigao je gol za 3:1 i veliku pobedu Junajteda.

Sve detalje utakmice iz Pariza mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

512 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d