Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 04.03.2019.

11:10

On je pobedio u "večitom" derbiju – Strahinja Pavlović

Sa samo 17 godina štoper Strahinja Pavlović imao je svoje pravo vatreno krštenje u utakmici 24. kola Superlige ili preciznije 159. "večitom" derbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

On je pobedio u
Foto: StarSport

Bez obzira što je za prvi tim debitovao sedam dana ranije protiv Proletera, mladi defanzivac Partizana će svakako subotnji duel s Zvezdom (1:1) pamtiti kao istinski početak svoje karijere.

Iako je već stekao epitet borbenog mladog štopera, koji igra sportski na "nož" sa protivničkim igračima, ovakve utakmice nekada znaju da "pojedu" mlade igrače u grotlu uzavrelih emocije i igre.

Na radost svih Pavlović je u 159. večitom derbiju pokazao da je dorastao svom zadatku zamenivši povređenog Svetozara Markovića i opravdavši poverenje šefa stručnog štaba Zorana Bate Mirkovića.

"Ne mogu da opišem rečima sreću zbog toga što sam upisao svoj prvi derbi", počinje priču Pavlović, "Po završetku utakmice dobio sam mnogo čestitki i pozitivnih komentara što mi posebno znači, jer smo svi svesni značaja ove utakmice, a posebno pritiska koji svi imaju kada se mladi igrač nađe na ovako odgovornom zadatku. Zato želim da se posebno zahvalim svojim saigračima na podršci. Ceo tim me je bodrio pre meča trudivši se da skinu pritisak sa mene. Šef Mirković mi je rekao da igram mirno i da uživam u fudbalu. Iako prijaju sve reči hvale, svestan sam i da je ovo tek početak i da stvari ne daj Bože mogu da se promene. Preda mnom još mnogo rada i znoja!"

Da li te je poremetio žuti karton u šesnaestom minutu igre?

"Kako da nije. Morao sam posle da budem mnogo oprezniji u duelima i ispred gola reagujem drugačije, da ne bih svoj tim doveo u problem. Ni kod jednog starta nisam imao nameru nikoga da udarim i mislim da bi svaka druga kazna bila prestroga. Presrećan sam jer smo delovali kao tim, borbeno, sa istim žarom za pobedom, a opet ostaje žal što nismo trijumfovali. Opet, igraće se još…

Da li su tvoji roditelji bili na stadionu?

"Otac i brat jesu, dok je majka gledala kod kuće. Presrećni su jer sam probio led na ovako važnoj utakmicu kada mladi igrači znaju da izgore i nestanu. Ovo mi je tek druga utakmica i veliki podsticaj za dalje…Drago mi je da je Partizan pokazao da uz Svetu, Fiću, Šehu i Armina ima i druge mlade igrače na koje može da se osloni u budućnosti".


U sredu nas čeka utakmice 25. kola SLS protiv ekipe Radničkog?

"Biće možda čak i teža utakmice od derbija. Radnički ima impozantnu seriju pobeda i želeće da to nastavi, a mi imamo želju da taj niz zaustavimo i to baš kod nas na stadionu. Kod nas praktično nema predaha, moramo sva moguća igračka sredstva da upotrebimo, a znamo da imamo i igrače koji će biti pod suspenzijom. Zato pozivam navijače da dođu u sredu od 18 časova i pruže nam podršku!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve