Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.02.2019.

10:07

Valijente: Srpski derbi srčaniji od El Klasika

Fudbaler Partizana Mark Valijente rekao je danas da njegova ekipa želi da nastavi sa dobrim igrama i protiv Crvene zvezde i da mirno čeka "večiti" derbi.

Izvor: SN

Autor: SN

Valijente: Srpski derbi srčaniji od El Klasika
Foto: Starsport

"Naš pristup svakoj utakmici je takav da želimo da damo maksimum i nastavimo sa dobrim partijama kojima smo počeli polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema nikakve euforije, mirno i staloženo čekamo subotu veče", rekao je Valijente za sajt kluba.

Partizan će za vikend gostovati Crvenoj zvezdi u 24. kolu Super lige Srbije.

Po rečima Valijentea, snaga Partizana je odbrana.

"Imamo dobru odbranu, koja je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora biti 90 minuta u svim segmentima. Kada govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti"

On neće igrati u paru sa Svetozarom Markovićem kojem je operisan meniskus.

"Šteta. Želim mu da se što pre oporavi i vrati na teren. Strahinja Pavlović se odlično pokazao na utakmici sa Proleterom i za koga god da se šef odluči na tvoj poziciji, svi su spremni za meč sa Zvezdom"

Partizan posebnu pažnju, kako je rekao, treba da obrati na detalje u predstojećem "večitom" derbiju.

"Ovakve utakmice odlučuju upravo detalji i, ako želimo pobedu, na njih treba obratiti pažnju. Pratio sam nekoliko njihovih utakmica, igraju dobro i to posebno kada su domaćini. Za nas je važno da igramo kao što znamo svih 90 minuta"

Upitan da li će njegovi prijatelji doći na derbi, Valijente je kazao da neće moći zbog obaveza.

"Ali, pratiće preko interneta. Često me pitaju da uporedim ovaj derbi sa španskim. Rekao bih da je ovaj mnogo srčaniji, dok se španski gleda širom sveta"

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igraće se u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve