Nova vest
Fudbal

Petak, 22.02.2019.

14:45

Milojević: Voleo bih da opet "slučajno" izbacimo Krasnodar i Salcburg

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević očekuje zanimljivu i tešku utakmicu protiv Radnika

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Voleo bih da opet

Milijević ističe da će crveno-beli biti spremni kakvi god bili uslovi za igru u Surdulici.

"Čeka nas nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima i nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina", rekao je Milojević.

Fudbaleri Zvezde u subotu od 17.00 gostuju Radniku u utakmici 23. kola Superlige Srbije.

"Radnik isto igra i na strani i kod kuće i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih", rekao je Milojević.

Za vikend se predviđaju i loši vremenski uslovi, što može da utiče na sam kvalitet susreta u Surdulici.

"Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekujem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko će u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove",
rekao je trener Zvezde.

Milojević se osvrnuo i na stanje povređenih igrača, Milana Rodića, Dušana Jovančića i Marka Gobeljića.

"Njihov oporavak ide u jako dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i videćemo kada će moći apsolutno da uđu u 100 odsto ritma treninga. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite i sami da vlada grip u celoj Srbiji, velike su promene temperature, Ben je imao virus i kada je tako onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra".

Iako crveno-bele posle Radnika očekuje večiti derbi, Milojević je naglasio da nema kalkulacija.

"Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. S druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima preti suspenzija zbog kartona, i oni bi igrali. Imam poverenje u sve svoje igrače i svi zaslužuju šansu", rekao je Milojević.

Govoreći o pojačanjima u zimskom prelaznom roku, Milojević je naveo da neće žuriti ni sa kim od novajlija.

"Svi oni nisu došli da budu tu šest meseci ili godinu dana, ne treba im stavljati pritisak, jer dolaskom u Zvezdu moraju da ga nose. Jako je važno da se upoznaju sa ekipom kroz treninge, da dođu do samopouzdanja i da se prikažu u najboljem svetlu na utakmicama. Svaki igrač u dresu Crvene zvezde želi da ostavi pozitivan prvi utisak, zato sam strpljiv i nema potrebe da žurimo", rekao je Milojević.

Trener Zvezde se na kraju osvrnuo i na rezultate u Ligi Evrope, odnosno uspehe Krasnodara i Salcburga, ekipa koje je Crvena zvezda eliminisala prethodnim evropskim pohodima.

"Krasnodar i Salcburg smo 'slučajno' izbacili... Drago mi je da nastavljaju svoje borbe i voleo bih da se ponovo susretnemo, pa da ih ponovo 'slučajno' izbacimo. Šalu na stranu, to i nama daje na vrednosti, to su jako dobre i kvalitetne ekipe, kao što su bili i naši protivnici u Ligi šampiona. Mi guramo našu priču. Te utakmice sa Krasnodarom i Salcburgom su bile možda i naša prekretnica, da budemo bolji i mogli smo mnogo da naučimo iz tih duela. To su velike ekipe, pogotovo Salcburg, želim im da doguraju i do finala i da osvoje Ligu Evrope, zašto da ne", rekao je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve