Deca izabrala: Matić najbolji srpski fudbaler u 2018.

Vezista Mančester Junajteda Nemanja Matić proglašen je za najboljeg srpskog fudbalera 2018. godine u izboru Sportskih igara mladih.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Catherine Ivill/Getty Images
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Deca, učesnici Igara u 20 gradova širom Srbije, tokom prošle godine uzela su učešće u glasanju i dala 2.854 glasa Matiću, ispred Aleksandra Kolarova iz Rome (1.840) i Branislava Ivanovića iz ruskog Zenita (1.428).

Deca su glasala i za Vujadina Savića, Aleksandra Mitrovića, Vladimira Stojkovića, Duška Tošića i druge srpske fudbalere. Svi koji su glasali za Matića, koji je inače i ambasador SIM, učestvovali su u javnom izvlačenju nagrada, a najviše sreće imala je Ivana Perić iz Petrovca na Mlavi koja je dobila majicu sa potpisom Matića, sportsku opremu i komplet knjiga.

Na svečanosti u Petrovcu na Mlavi, putem video snimka iz Engleske, Matić se zahvalio na priznanju.

"Simovci, ponosan sam na sve vas koji ste učestvovali u Igrama i samo tako nastavite. Bavite se sportom i prijavite se za učešće u Igrama i ove godine. Igre su stvarno zakon, vi koji niste imali priliku do sada da učestvujete u najlepšoj sportskoj priči, pripremajte se jer već početkom aprila vas očekuju prijave za ovu sezonu. Siguran sam da ćete kroz SIM priču steći nove prijatelje, naučiti šta je drugarstvo, fer prej, tolerancija i ono što je jako važno, kao osnovna poruka Igara koju vas molim da zapamtite je, živite život bez droge, jer droga uzima život", rekao je Matić.

Foto: Promo/SIM Srbije
Foto: Promo/SIM Srbije

Od strane SIM Srbije specijalna priznanja uručena su predsedniku opštine Nediniću, kao i Sportskom savezu Petrovca na Mlavi, za uspešno tehničko partnerstvo.

strana 1 od 2 idi na stranu