Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 21.02.2019.

18:45

Srbi poslali Ajntraht u osminu finala, Dinamo pregazio Plzenj!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta plasirali su se u osminu finala Lige Evrope, pošto su sa 4:1 pobedili Šahtjor iz Donjecka.

Izvor: PT

Autor: PT

Srbi poslali Ajntraht u osminu finala, Dinamo pregazio Plzenj!
Photo by Alex Grimm/Getty Images

Nemački sastav slavio je ukupnim rezultatom 6:3, a strelac u trijumfu pred domaćom publikom bio je reprezentativac Srbije Luka Jović.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde načeo je mrežu gostiju iz Ukrajine u 23. minutu. Da Kosta je poslao odličnu loptu ka Joviću koji je snažnim udarcem savladao Pjatova.

Do poluvremena Ajntraht je uspeo da duplira prednost, pošto je Sebastijan Haler sa bele tačke povisio na 2:0.

Šahtjor je u nastavku uspeo da se vrati i unese dramu u meč, tako što je Moraeš u 64. minutu smanjio na 2:1. Još jedan gol i Šahtjor bi imao produžetak.

Međutim, to se nije desilo jer je Haler drugim pogotkom na meču otklonio bilo kakvu sumnju. Nemac je u 80. minutu na asistenciju Filipa Kostića pogodio za 3:1.

Tu nije bio kraj golovima. Pobedu Ajntrahta potvrdio je Ante Rebić, koji je na dodavanje Mijata Gaćinovića postavio konačnih 4:1.

Srpski fudbaleri odigrali su sjajne utakmice - Jović je postigao gol, dok su Kostić i Gaćinović upisali po asistenciju.

Plasman u narednu fazu obezbedili su fudbaleri Dinama iz Zagreba, koji su pred svojom publikom savladali Vikotriju Plzenj sa 3:0. Ukupnim rezultatom na kraju bilo je 4:2 jer je klub iz Češke slavio u prvom susretu sa 2:1.

Strelci za klub iz Zagreba bili su Orsić u 15, Dilaver u 34 i Petković u 73. minutu. Dinamo je ostvario veliki rezultat i igraće u osmini finala Lige Evrope.

Kada je reč o ostalim mečevima, Arsenal je eliminisao BATE, nakon što su u prvom meču poraženi sa 1:0, sada su na Emirejtsu slavili sa ubedljivih 3:0. Salcburg je eliminisao Klub Briž, Zenit se plasirao dalje pobedom nad Fenerbahčeom 3:1, a dalje su prošli i Viljareal, Valensija i Napoli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d