Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.02.2019.

23:45

Oblak: Zaslužena pobeda, ali treba biti oprezan u Torinu

Atletiko je posle velike borbe ostvario željenu prednost u dvoboju sa Juventusom. Španci su slavili u Madridu sa 2:0 golovima Himeneza i Godina u finišu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Oblak: Zaslužena pobeda, ali treba biti oprezan u Torinu
Photo by Angel Martinez/Getty Images

Bio je to prvi meč u istoriji elitnog takmičenja u kojem su dva Urugvajca bili strelci za isti tim. Da sve bude zanimljivije, reč je o štoperima Atletika.

Po završetku meča golman Atletika Jan Oblak konstatovao je da su "jorgandžije" ostvarile veliku pobedu.

"Zaslužili smo da pobedimo. Odigrali smo sjajnu utakmicu. Imali smo još prilika, ali treba ostati miran jer nas očekuje drugi deo posla u Italiji, a Juventus je odličan tim. Tih 2:0 nam daje lepu prednost, ali moraćemo u revanšu da imamo takav pristup kao da se večeras sve završilo bez golova", kaže Oblak.

On upozorava da opuštanja ne sme biti.

"Rezultat je svakako dobar, ali ništa nije rešeno. Dobro smo se branili, uradilo smo sve što smo se dogovarali pre meča u svlačionici. Uradili smo što je bilo do nas, te šanse i golovi došle su kao plod svih tih analiza", zaključio je golman Atletika.

Kapiten Juventusa Đorđo Kjelini bio je razočaran.

"Znali smo da su posebno opasni iz prekida, morali smo da budemo koncentrisaniji u tim situacijama. Treba ostati miran jer je još moguće stići prednost Atletika. Moramo se brzo resetovati i pokušati da ostvarimo pobedu u Torinu", poručio je štoper Juventusa.

Napadač Federiko Bernardeski je imao priliku za gol u poslednjem minutu susreta.

"Znali smo šta nas čeka i kako je teško igrati na ovom stadionu, ali ovo su mečevi koji se igraju 180 minuta, imamo priliku za popravni na našem terenu. Primili smo dva gola na sličan način, nismo imali ni sreće. Moraćemo u revanšu da izbegnemo ovakve greške. Imamo gorak ukus u ustima posle svega, ali pred nama je još 90 minuta", poručio je Bernardeski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve