Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.02.2019.

16:24

Sari: Biću još dugo menadžer Čelsija, moram tako da razmišljam

Menadžer Čelsija Mauricio Sari odavno nije bio u težoj poziciji. Izgubi li još jedan meč, mogao bi da se suoči sa otkazom, ali on veruje da se to neće desiti.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Sari: Biću još dugo menadžer Čelsija, moram tako da razmišljam
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Uoči revanš meča sa Malmeom u Ligi Evrope i nedeljnog finala Liga kupa sa Mančester sitijem na "Vembliju", Italijan je poručio da ga ne zanimaju priče o smeni i da veruje da će sve biti u najboljem redu.

"Moram da razmišljam tako da ću biti menadžer Čelsija još dugo, u suprotnom, ne bih mogao da radim. Nisam siguran kako će biti, ali moram ovako da razmišljam", poručio je bivši strateg Napolija.

Ostrvski mediji pišu o navodnom ultimatumu uprave, tačnije da je Sariju rečeno da ne sme više da izgubi nijedan meč. Osim toga, navijači su mu na utakmici osmine finala FA kupa protiv Mančester junajteda (0:2) zviždali, a igrači negoduju zbog njegovog tvrdoglavog odbijanja da promeni sistem igre.

"Znam da nije lako i da nemamo mnogo vremena, pokušavamo u hodu da rešimo probleme. Nije lako jer igramo svaka tri dana, tako da nemamo mnogo prostora za korekcije", dodao je Italijan.

On je ostao pri tome da je njegov takozvani "Sari ball" sistem u formaciji 4-3-3, koji se oslanja na veliki posed lopte, ispravan iako navijači "plavaca" smatraju da ne daje rezultate.

"Sistem je lažni problem. Dobro znam da kada gubimo da moram da ubacim napadača u igru.Kad pobeđujemo, da ubacim defanzivca. Međutim, ja želim da na fudbal gledam na drugačiji način".

Na pitanje, šta je to što bi moglo da vrati poverenje navijača u njegov taktički pristup, dao je jednostavan odgovor.

"lako je, treba samo da ostvarimo tri ili četiri pobede u nizu. Razumem frustraciju navijača jer su navikli na pobede. Teško im je, ali u fudbalu, sve se može promeniti za jedan dan", rekao je Sari.

Čelsi u četvrtak 21. februara na svom stadionu igra protiv Malmea, pošto je prvi meč u Švedskoj dobio sa 2:1. Neće imati mnogo vremena za odmor jer u nedelju od 17.30 igraju za pehar Liga kupa sa šampionom Mančester sitijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve