Nova vest
Fudbal

Sreda, 20.02.2019.

16:12

"Zajedno za život": Stanković organizovao humanitarnu večeru u Sidneju

Proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković tokom januara boravio je u Australiji gde je učestvovao u humanitarnoj misiji.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto: Promo

Osim organizacije kampa Deki5 i druženja sa decom koja vole fudbal, podrške Novaku Đokoviću u pohodu na pehar Australijan opena, Stanković je organizovao i humanitarnu večeru.

"Deki Stanković je u Sidneju organizovao humanitarnu večeru, iskoristio je svoj ugled da uključi naše ljude iz dijaspore da se okupe oko plemenitog cilja", kaže Jovan Simić, osnivač Humanitarne organizacije "Zajedno za život" i potom dodaje.

"Od osnivanja i početka rada fondacije "Zajedno za život" Dejan Stanković nam je pružao veliku podršku. Ovog puta je i u dalekoj Australiji pronašao način kako da pomogne. Tokom humanitarne večere organizovana je i prodaja dresova naših poznatih sportista i prikupljeno je čak 41.000 evra koja će biti iskorišćena u lečenju dece. To su zaista značajna sredstva i biće prosleđena onima kojima je to najpotrebnije", rekao je Simić istakavši da su najveću vrednost na aukciji dostigli dresovi Nemanje Matića iz Mančester Junajteda i Dejana Stankovića iz Intera.

"Ogromnu zahvalnost dugujemo Dejanu Stankoviću. Uz fondaciju "Zajedno za život" bio je od našeg prvog sportskog bazara, na utakmici "Asovi za decu" bio je kapiten i od tada smo intezivirali saradnju. Takođe, pomogao nam je i tokom prve sezone kampa Deki5, on je između ostalog i naš ambasador i siguran sam da ćemo i budućnosti imati ovako uspešne akcije", zaključio je Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve