Prosinečki izbacio Vranješa iz reprezentacije BiH

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki izbacio je iz nacionalnog tima defanzivca Anderlehta Ognjena Vranješa.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: EPA/CHRISTIAN HOFER
Foto: EPA/CHRISTIAN HOFER

Vranješ je poslednjih nekoliko godina na udaru najvatrenijih navijača BiH, popularnih BH Fanatikosa, pre svega zbog tetoviranja mape Republike Srpske i četničkog vojvode Momčića Đujića.

On je kasnije prekrio te tetovaže, ali je nastavio sa kontroverznim ponašanjem, da bi kap koja je prelila čašu bila je nedavna afera sa srpskom pevačicom Jelenom Karleušom, suprugom bivšeg reprezentativca Srbije Duška Tošića.

"Sam je sebe diskvalifikovao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagovao i osudio njegove postupke pre izvesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere... Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju", istakao je Prosinečki

Vranješ je za reprezentaciju BiH debitovao 2010. godine, a ukupno je nastupio 38 puta. Poslednji put je član "Zmajeva" bio na meču sa Austrijom u Ligi nacija 15. novembra prošle godine (na slici).

Ovaj Banjalučanin je ponikao u lokalnom Borcu, a 2009-2011. je bio član Crvene zvezde, ali je nastupio samo četiri puta za crveno-bele.

"Istina, imaćemo problema zbog ovoga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i moraćemo tražiti rešenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspeti što pre naći adekvatnu zamenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurisati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi", dodao je selektor BiH.

Kasnije je igrao za Krasnodar i Spartak u Rusiji, Elazigsport i Gazijantem u Turskoj, španskih Sporting Hihon, opet se vratio u Rusiju u redove Tomska, potom je bio član grčkog AEK iz kojeg je letos prešao u Anderleht za 3 miliona evra.

strana 1 od 2 idi na stranu