Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.02.2019.

15:05

Rikardo: Svaka pobeda pre derbija nam daje samopouzdanje

Fudbaler Partizana Rikardo Gomeš rekao je da je ekipa pokazala zajedništvo u utakmici sa Bačkom i da je zadovoljan pobedom i golom u tom meču.

Izvor: PT

Autor: PT

Rikardo: Svaka pobeda pre derbija nam daje samopouzdanje
Foto: Starsport

"Za svakog napadača, kao i za celu ekipu golovi su važni za samopouzdanje. Posebno što smo izašli iz pripremnog perioda u kojem smo igrali različite utakmice. Taj period je važan za uigravanje i taktiku, a potom i za sve ono što sledi u prvenstvu, što smo sproveli u delo već u prvoj utakmici. Drago mi je da smo pokazali zajedništvo i da smo se u listu strelaca upisali i mi napadači, ali i Zakarić, što je rezultat zajedništva", rekao je Rikardo za klupski sajt.

Partizan je u subotu kao gost pobedio Bačku sa 3:0, u utakmici 22. kola Super lige Srbije. Golove su postigli Nemanja Nkolić, Rikardo i Goran Zakarić.

"Nisam ove godine postigao mnogo golova glavom i ovaj me posebno raduje posle savršenog centaršuta Miletića. Trener ima strpljenja za nas. Ja se osećam dobro i drago mi je da smo sada pokazali da smo zreliji i sa više iskustva u odnosu na prošlu sezonu, jer smo prošli period priprema zajedno, a i duže smo zajedno", naveo je Rikardo

Po dolasku u Partizan Gomeš je u "večitom" derbiju postigao gol protiv Crvene zvezde.

"Približava se, ali pre toga imamo važnu utakmicu sa Proleterom. Važnu, jer je naš zajednički cilj pobeda u svakom kolu. Svaka pobeda pre derbija nam daje samopouzdanje da pokažemo maksimum upravo na derbiju", dodao je on.

Protiv Bačke igrao je i 16-godišnji Filip Stevanović.

"Drago mi je što sam ušao u igru i upisao prve prolećne minute u ligi. Dan kada sam debitovao, 9. decembra prošle godine protiv Rada, nikada neću zaboraviti i sve što mi se sada dešava doživljavam kao blagoslov", rekao je Stevanović.

On je rekao da mu nije teško da se bori sa iskusnijim i fizički jačim igračima.

"Mogu da igram i 90 minuta, ali trener najbolje zna kako treba raditi, s obzirom na moje godine i iskustvo. Zahvalan sam što imam priliku da radim sa momcima i budem deo Partizana o kojem sam sanjao oduvek", dodo je Stevanović.

Stevanović je ocenio da je ekipa igrala dobro protiv Bačke, ali da su svi igrači "na zemlji", svesni da se samo rad ceni i da jedino rad donosi rezultate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve