Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.02.2019.

20:25

Junajted u Londonu bolji od Čelsija za plasman među osam u FA kupu

Fudbaleri Mančester junajteda su se plasirali u četvrtfinale FA kupa Engleske.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Junajted u Londonu bolji od Čelsija za plasman među osam u FA kupu
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Na "Stamford bridžu" u Londonu pobedili su ekipu Čelsija sa 2:0 i tako posle Arsenala u prethodnom kolu, u glavnom gradu su pobedili i tim "plavaca".

Bila je to još jedna dobra partija izabranika Olea Gunara Solskjera, a sve je rešeno u prvih 45 minuta.

Ne može se reći da je Čelsi igrao slabo, naprotiv, imali su nekoliko dobrih prilika, ali je Junajted na golu imao sigurnog Serhija Romera, a istakao se dobrim intervencijama i Ander Erera.

Upravo je Španac bio taj koji je prvi doneo radost navijačima Junajteda. U 31. minutu posle odličnog centaršuta sa leve strane koji je uputio Pol Pogba, Erera je skočio, šutirao glavom i zatresao mrežu domaćina.

Sve je rezultatski završeno u 45. minutu. Ovog puta opasnost po gol Čelsija stigla je sa suprotne, desne strane. Centrirao je Markus Rašford, a Pol Pogba je skočio između Aspilikuete i Ridigera i udarcem glavom još jednom primorao Kepu Arisabalagu na kapitulaciju.

U nastavku, Čelsi je pokušao sve da dođe makar do gola, naročito su bili agilni u pevih 15 minuta nastavka, ali je odbrana Junajteda bila sigurna i gosti su mirno priveli meč kraju.

Bila je ovo 11. pobeda Solskjera u njegovoj 13. utakmici na klubi ekipe sa "Old Traforda". Stigla je posle poraza u Ligi šampiona od Pari Sen Žermena i uoči derbija Premikjer lige sa Liverpulom koji se u nedelju igra u Mančesteru.

Sve detalje meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve