Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.02.2019.

10:57

Murinjo otkrio gde bi mogao da ima sledeći angažman

Posle Portugala, Italije, Španije i Engleske, trofejni trener Žoze Murinjo se "vidi" na klupi i u petoj evropskoj zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Murinjo otkrio gde bi mogao da ima sledeći angažman
Foto: Getty Images

Murinjo je slobodan na tržištu otkad je u decembru dobio otkaz u Mančester Junajtedu i u tom periodu je odbio da se vrati u Benfiku.

"Mogu da zamislim sebe kao trenera u Ligi 1. Čovek sam koji je radio u četiri razmičite zemlje, znam više kultura. Rad u novom prvenstvu bi za mene bilo fantastično iskustvo. Sada sam miran, uživam u odmoru i čekam pravu priliku", rekao je Murinjo za Bein sport.

Murinjo je osvajao titule u svakoj od četiri zemlje gde je radio, sa Portom u Portugaliji (dva puta), Čelsijem u Engleskoj (tri puta), Interom u Italiji (dva puta) i Real Madridom u Španiji (jednom).

Sa Junajtedom mu to nije pošlo za rukom, ali je uspeo da mu donese trofeje Lige Evrope, Liga kupa i Komjuniti šilda.

Ranije se dovodio u vezu sa francuskim Pari Sen Žermenom i sigurno je da je to klub koji bi mogao da priušti njegove visoke finansijske zahteve, ukoliko bude zainteresovan.

Što se tiče ostalih klubova, s obzirom na renome najrealnije bi bilo očekivati Murinja na Velodromu i klubi Olimpika iz Marseja, tu je i Olimpik Lion, ali s obzirom na njegove ambicije na to bi osim PSŽ mogao da odgovori još samo Monako, ali ne ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve