Nova vest
Fudbal

Subota, 16.02.2019.

22:48

Barsin minimalac za Mesijev novi rekord

Fudbaleri Barselone savladali su Valjadolid na "Kamp Nou" rezultatom 1:0 i tako se učvrstili na poziciji broj jedan španske Primere.

Izvor: SN

Autor: SN

Barsin minimalac za Mesijev novi rekord
Photo by David Ramos/Getty Images

Barselona je uspela da savlada Valjadolid, doduše minimalnim rezultatom, 1:0, ali to im je bilo dovoljno kako bi upisali tri boda i učvrstili poziciju na tabeli.

Fudbaleri Barselone su odigrali meč u svom stilu, kontrolisali su tempo utakmice, imali znatno veći posed od protivnika, kao i veliki broj udaraca ka njihovom golu uz 632 tačna dodavanja od 700 pokušanih.

Ipak, Valjadolid je pokazivao znake života i imao nekoliko prilika za postizanje pogotka, ali sve je na njihovu žalost bilo neprecizno.

Nakon jedne propuštene Valjadolidove prilike usledila je kontra Barselone, nakon koje je srušen Đerar Pike i to u protivničkom šesnaestercu.

Leo Mesi je u 43. minutu utakmice realizovao jedanaesterac koji je skrivljen nad Pikeom i doneo Barsi prednost od 1:0, a pred sam kraj utakmice je mogao da postigne u svoj drugi gol sa penala, ali je golman Viljareala, Đordi Masip, pročitao njegovu nameru i odbranio.

Ovo je bio važan trijumf za igrače Barselone pre svega na psihičkom nivou, pošto trijumf dolazi nakon dva vezana remija, dok je Leo Mesi postigao svoj 30. gol u svim takmičenjima i zabeležio 11. uzastopnu sezonu na kojoj postiže 30 i više golova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve