Nova vest
Fudbal

Subota, 16.02.2019.

20:34

Građani "slomili" hrabri Njuport

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Njuport Siti kao gosti, rezultatom 4:1 i plasirali se u narednu fazu FA kupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Građani
Photo by Stu Forster/Getty Images

Njuport se u poslednje vreme prilično često sreće u medijima. Pre nekih desetak dana, golman Njuporta je postao otac i napustio je ekipu, nakon trijumfa u prošloj rundi FA kupa, kako bi video porodicu.

U subotu, ekipa Njuporta se sudarila sa Mančester Sitijem u okviru FA kupa i ipak teren napustila poražena, rezultatom 4:1.

Ekipa iz četvrtog ranga britanskog fudbala, uspela je odoli velikom favoritu tokom prvih 45 minuta, sačuvali su mrežu, a takođe su imali i nekoliko kvalitetnih prilika.

Siti je ipak mnogo kvalitetniji sastav, pa je uspeo preko Liroja Sanea da postigne prvi pogodak u 51. minutu, da bi na 2:0 rezultat povisio Fil Foden.

Ipak, Njuport je uspeo da postigne pogodak, a strelac je bio Padreg Amond, momak koji je postigao pogodak u svakoj rundi ovogodišnjeg FA kupa, pa je i na utakmici sa Mančester Sitijem nastavio ovaj lep niz nakon katastrofalne reakcije odbrane Sitija.

Uspeli su "Građani" preko Fodena da postignu i treći pogodak, maltene nakon što je lopta krenula "sa kreča", a konačnih 4:1 postavlja Rijad Mahrez u četvrtom minutu nadoknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve