Nova vest
Fudbal

Subota, 16.02.2019.

18:01

Grizman "pogurao" Jorgandžije, Sosijedad lako sa Leganesom

Fudbaleri Atletiko Madrida savladali su ekipu Rajo Valjekana u gostima, a heroj u tom trijumfu je bio Antoan Grizman.

Izvor: SN

Autor: SN

Grizman
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Madridski derbi se odigrao na popularnom "Valjekasu" gde je Rajo Valjekano dočekao ekipu Atletika.

Popularne "Jorgandžije" su kao gosti slavili u madridskom derbiju minimalnim rezultatom, 1:0, a strelac tog jedinog pogotka bio je reprezentativac francuske, Antoan Grizman.

Domaćin je bio nešto opasniji protivnik i za 90 minuta fudbala šutnuli su 12 puta na gol Jana Oblaka, od čega je 6 šuteva išlo u okvir, što je bilo više od ukupnog broja šuteva koji je imao Atletiko.

Ipak, oni su uspeli da u 74. minutu dođu do prvog, a ispostaviće se i jedinog pogotka nakon kombinacije na relaciji Morata - Grizman. Minut kasnije, nekadašnji fudbaler Partizana, Stefan Savić, ušao je u igru umesto Rodrija, a do kraja utakmice videli smo još samo žuti karton Hosea Himenesa.

Atletiko je nakon 24 odigrane utakmice na drugoj poziciji, iza Barselone, ali i ispred Real Madrida, koji ima utakmicu manje od Atletika, baš kao i prvoplasirana Barselona. Sevilja je na četvrtoj poziciji sa bodom više od Hetafea, ali i utakmicom manje.

Real Sosijedad je tek u drugom poluvremenu savladao ekipu Leganesa, pošto su u periodu od 15 minuta postigli tri gola i nastavio borbu za elitna evropska takmičenja.

Mikel Ojarzabal postigao je dva pogotka u razmaku od devet minuta i maltene osigurao trijumf Baskijcima, da bi konačan rezultat postavio Vilijan u 73. minutu susreta.

Ovo je bio osmi meč u nizu u kom Real Sosijedad nije doživeo poraz.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve