Nova vest
Fudbal

Subota, 16.02.2019.

17:12

Hofenhajm lako preko Hanovera, "crveneli" Šalke i Frajburg

U okviru 22. kola nemačke Bundeslige, u subotu se igralo pet utakmica i uglavnom su trijumfovali domaći timovi.

Izvor: SN

Autor: SN

Hofenhajm lako preko Hanovera,
Photo by Alexander Scheuber/Bongarts/Getty Images

Hofenhajm je kao favorit na svom stadionu igrao protiv Hanovera i pitanje pobednika rešio već tokom prvih 15 minuta utakmice.

Poveli su preko hitronogog brazilca Džoelintona, već od četvrtog minuta, koji je fantastično istrčao ispred golmana i proturio mu loptu kroz noge, da bi alžirski fudbaler Išak Belfodil deset minuta kasnije učvrstio prednost Hofenhajma.

Trener gostiju, Tomas Dol, izvršio je sve tri izmene, ali to mu nije dalo previše rezultata, čak je i Valas zaradio žuti karton, da bi se Demirbaj postarao da postavi konačnih 3:0 u 80. minutu utakmice.

Fudbaleri Šalkea odigrali su meč bez golova protiv Frajburga, a videli smo i dva crvena kartona. Prvi je zbog grubog starta zaradio fudbaler Šalkea, Serdar, da bi mu se "revanširao" Ginter u sudijskoj nadoknadi.

Razen Balsport Lajpcig je kao gost uspeo da savlada ekipu Štutgarta, rezultatom 3:1. Goste je u prednost doveo Poulsen već u šestom minutu utakmice, a Zuber je sa bele tačke poravnao rezultat i to je bio konačan rezultat nakon prvih 45 minuta.

Marsel Sabicer je u 68. minutu vrati prednost Lajpcigu, da bi se Poulsen po drugi put upisao u strelce i postavio konačnih 3:1 za Lajpcig.

Volfsburg je takođe opravdao breme favorita, a samim tim i prednost domaćeg terena, pošto su sa 3:0 uspeli da savladaju ekipu Majnca.

Prvi gol na meču, postigao je kapiten Arnold već u četvrtom minutu utakmice i tako dao vetar u leđa svojim saigračima. U drugom poluvremenu je napadač Veghorst bio siguran sa bele tačke i doveo Volfsburg do prednosti od 2:0, dok je poslednji pogodak na meču bio u režiji Nočea, na asistenciju Gerharta.

Fudbaleri Herte su remizirali sa Verderom na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu, a krajnji rezultat je bio 1:1.

Herta je do prednosti došla preko Davida Selkea već nakon 25 minuta, a asistent je bio iskusni Solomon Kalu. U drugom poluvremenu bilo je čak pet žutih kartona i to dva zbog rasprave sa arbitrima. Verder je do boda stigao tek u nadoknadi vremena, kada je Klaudio Pizaro bio strelac u šestom minutu nadoknade.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve