Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.02.2019.

20:00

Totenhem srušio Borusiju, "pevci" jednom nogom u četvrtfinalu

Fudbaleri Totenhema su na "Vembliju" savladali ekipu Borusije iz Dortmunda u prvom meču osmine finala Lige šampiona sa 3:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Totenhem srušio Borusiju,
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Bio je to odličan meč u kojem je tim Maurisija Poketina pokazao znatno više i posle ubedeljive pobede tim iz Londona je praktično nadomak plasmana među osam najboljih.

Pobeda je ostvarena bez dva možda i najbolja igrača, Harija Kejna i Dele Alija, ali svejedno, blistali su Son, Vertongen, Eriksen, tako da se odsustvo reprezentativaca Engleske nije osetilo.

S druge stene ni trener Borusije Lusijen Favr nije mogao da računa, što zbog povreda, što zbog bolesti na Julijana Vajgla, Paka Alkasera, Manuela Akanđija, Marka Rojsa i Lukasa Piščeka.

Oba tima su dosta oprezno ušli u duel. Totenhem sa uobičajeno visokim presingom, ali i sad dosta grešaka na sredini, naročito u predaji lopte.

Ipak, Englezi su prvi stigli do prilike za gol. Sančez je loptu prosledio glavom u kazneni prostor, na desetak metara od gola prihvatio je Lukas, usledio je snažan šut, ali za malo kraj leve stative.

Posle početnog grča, igrači Borusije su se opustili, počeli svoju igru od noge do noge, usledilo je nekoliko odličnih akcija, a Kristijan Pulišić u 15. minutu našao se oči u oči sa Ljorisom, ali je njegov šut u bliži, desni ugao, golman Totenhema odrbranio.

Šut je oprobao i Aksel Vitsel u 20. minutu, da bi s druge strane uzvratio i Eriksen u 34. minutu, ali neprecizno, posle njegovog udarca lopta je otišla visoko preko gola.

U poslednjem minutu prvog poluvremena, najbolja prilika za goste. Džejdon Sančo je prošao po desnoj strani, centrirao je na peterac, tu je skočio Dan-Aksel Zagadu, ali je Ugo Ljoris sjajjno intervenisao, zaustavio je loptu koja je išla u donji desni ugao.

Samo što je počelo drugo poluvreme, tačnije u 47. minutu - gol! Prva prava akcija Totenhema u nastavku, Vertongen je odlično centrirao sa leve strane, pronašao je Sona na petercu, reprezentativcu Južne Koreje nije bilo teško da loptu smesti u mrežu - 1:0.

Zanimljivo, bio je to njegov čak deveti gol u mečevima sa Borusijom i 11. od poslednjih 16 koliko je postigao Totenhem.

Jan Vertongen je posle asistencije kod gola, imao priliku i sam da ugrozi gol nemačke ekipe i to u 59. minutu, ali kao ni Tobi Aldervireld dva minuta kasnije posle kornera, nije uspeo da zatrese mrežu.

Lukas je pripretio u 76. minutu, a s druge strane, gosti nisu uradili ništa i u samom finišu stigla je kazna.

U 83. minutu na centaršut sa desne strane, sjajno je reagovao Jan Vertongen za 2:0.

Tek što je ušao na teren u 84. minutu, Fernando Ljorente je dva minuta kasnije stigao da se upiše u strelce. Posle kornera sa leve strane visoko je skočio i loptu glavom poslao kraj leve stative za velikih i ubedljivih 3:0.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve