Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.02.2019.

09:59

Lotar Mateus: Rašford je dobar, ali je Mbape najbolji

Nekadašnji vrhunski fudbaler i trener beogradskog Partizana, Lotar Mateus, poredio je Mančester junajted i PSŽ, kao i njihove talente – Rašforda i Mbapea.

Izvor: SN

Autor: SN

Lotar Mateus: Rašford je dobar, ali je Mbape najbolji
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

U tekstu koji je napisao za Britanski "San" Lotar Mateus je govorio o talentovanim fudbalerima Markusu Rašfordu i Kilijanu Mbapeu kao i o njihovim ekipama, Mančester Junajtedu i Paris Sen Žermenu.

Svi smo videli Mbapea na SP u Rusiji. Bio je igrač o kome smo svi govorili i već se vidi da će biti naslednik Lea Mesija i Kristijana Ronalda. On je sledeći kralj. Mada, kada pogledate Rašforda, takođe vidite nestvaran talenat.

Rašford je postizao pogodak u prvih deset minuta svog debija u Premijeršipu, u prvoj evropskoj utakmici kao i u debiju za nacionalni tim, dok se Mbape dokazao još u Monaku i PSŽ ga je zaista skupo platio pa je sa razlogom najbolji mladi fudbaler na svetu.

Da sam ja Solskjer, u važnim utakmicama bih počeo sa Rašfordom kao glavnim napadačem, a ne Lukakuom. I dalje mi nije jasno zbog čega nije igrao više kod Murinja. On nije klasična "devetka" on igra po krilu, on može da bude i povučeniji, da igra "široko" da koristi svoj mozak i svoju brzinu, jer kombinacija njegove inteligencije, talenta i fizičkih predispozicija daje jednog nesvakidašnjeg fudbalera.

Kilijana Mbapea smo videli na šampionatu Sveta, on je izluđivao protivničke odbrane, a tek će sad njegova igra doći do izražaja kada PSŽ igra bez brazilca, Nejmara.

Mbape i Rašford su sledeći kandidati za "Zlatnu loptu" naslednici Lea Mesija i Kristijana Ronalda. Nije samo talenat ono što vas čini najboljim, morate da znate da igrate velike utakmice i da osvajate titule.

Što se tiče duela Mančester Junajteda i Paris Sen Žermena, Mateus je favorizovao francuskog predstavnika. Duel nokaut faze Lige šampiona između Mančestera i PSŽ na programu je u utorak od 21 čas, a prvi duel je zakazan na "Teatru snova".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve