Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 11.02.2019.

14:09

Skols krenuo Solskjerovim stopama

Pol Skols preuzeo je Oldam iz engleske četvrte lige. Nekadašnjem kapitenu Mančester junajteda je ovo prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Izvor: J.L.

Autor: J.L.

Skols krenuo Solskjerovim stopama
Foto: Gettyimages

Skols je potpisao ugovor sa engleskim četvoroligašem na narednih godinu ipo dana.

Tokom bogate igračke karijere, osvojio je jedanaest titula Premijer lige, tri FA kupa i dve Lige šampiona. Nakon početka zaslužene igračke penzije, radio je kao stručni konsultant za britansku televiziju ITV.

Prve korake u trenerskom poslu, načinio je tokom perioda posle smene Dejvida Mojesa u Junajtedu, 2014. godine.

Premijera za novopečenog menadžera je već sutra. Četrnaestoplasirani Oldam će zaigrati protiv Jouvil Tauna na domaćem terenu stadiona Baunderi Park.

Vlasnik kluba Abdulah Lemsgam je sa velikim entuzijazmom ocenio imenovanje novog trenera Oldama:

"On je čovek koji je osvojio sve što se moglo osvojiti, sa ogromnim fudbalskim znanjem, a njegova glad i želja da uspe kao menadžer je jasna. Nije tajna koliko je želeo ovaj posao, pa sam veoma srećan što mogu da ga uvedem u porodicu Oldam Atletika. Pol će imati moju stoprocentnu podršku u radu."

Skols je još jedan bivši učenik ser Aleksa Fergusona i bivši igrač Mančester junajteda koji je rešio da se oproba u trenerskim vodama posle Ole Gunara Solskjera, koji sada, sa dosta uspeha, vodi upravo "crvene đavole".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve