Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.01.2019.

22:10

Zvezda u Antaliji – rad na detaljima i efikasnijoj završnici

Dan posle prve kontrolne utakmice u Turskoj crveno-beli su sa radom počeli nešto posle 15 časova i na terenu su proveli malo više od sat vremena.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda u Antaliji – rad na detaljima i efikasnijoj završnici
Foto: FK Crvena zvezda

Ono što je primetno je to da su treninzi vrlo raznovrsni i zanimljivi na pripremama, a posle zagrevanja i već standardne ševe, igrači su bili podeljeni u grupe i akcenat je bio na detaljima uočenim posle analize meča sa nemačkim niželigašem.

Radilo se na tačno određenim detaljima koji se ponavljaju kako bi se poboljšala igra šampiona Srbije. Prva grupa igrača je sa šefom stručnog štaba Vladanom Milojevićem radila vežbe koje povezuju defanzivce i centralne veziste, odnosno određene reakcije, situacije ulaska u igru i prilikom cirkulaciji lopte protiv formacije 4-4-2.

Za to vreme su ofanzivci vežbali završnicu pod komandom pomoćnog trenera Milana Kosanovića, jer je stručni štab primetio da brojne stvorene šanse nisu realizovane adekvatno, odnosno nisu pretvorene u golove iako je bilo dosta prilika, pogotovo onih koje mogu da se reše udarcima iz prve.

Zbog toga reakcija napadača treba da bude brža, pa su najpre zaobilazili zamišljene rivale sa ciljem da zatresu mrežu sa ivice kaznenog prostora i u tim ulogama su se menjali oni koji su prema poziciji zaduženi za pogotke u crveno-belom dresu.

Plan stručnog štaba je rad na tačno određenim detaljima u što većoj meri tokom druge faze priprema i do kraja boravka u Antaliji kako bi se uočene greške svele na minimum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve