Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.01.2019.

23:23

Junajted se izvukao, Siti nije!

Fudbaleri Mančester Junajteda su u samom finišu utakmice protiv Barnlija uspeli da izbegnu poraz, što nije pošlo za rukom njihovom gradskom rivalu.

Izvor: SV

Autor: SV

Junajted se izvukao, Siti nije!
Tanjug/Martin Rickett/PA via AP

Golovima Pola Pogbe iz penala i Viktora Lindelefa u sudijskoj nadoknadi, Ole Gunar Solskjer i dalje ostaje neporažen na klupi “Crvenih đavola“.

Dodatnu radost crvenom delu Mančestera doneo je i poraz Sitija na gostovanju u Njukaslu (2:1), a identičnim rezultatom je Arsenal slavio u duelu sa Kardifom.

Posle prvog poluvremena u kome je Junajted dominirao u svakom pogledu, ali nije uspeo da to materijalizuje, dogodio se pravi šok – Ešli Barns je dodavanje Džeka Koka plasirao u gol Davida de Hee, a svemu je prethodila katastrofalna greška Andreasa Pereire.

Posegnuo je Solskjer za promenama, indisponirani Brazilac je napustio teren, zajedno sa Romeluom Lukakuom, a u trku za preokretom su krenuli Džesi Lingard i Aleksis Sančes.

Prava panika u redovima Junajteda je nastala u 81. minutu, kada je Ešli Vestvud poslao “balon“ u srce šesnaesterca i pravo na glavu Krisu Vudu, kome nije bilo teško da duplira vođstvo svoje ekipe.

Šest minuta kasnije Lingard je uspeo da iznudi prekršaj za jedanaesterac, koji je realizovao Pogba, a konačnih 2:2 postavio je u sudijskoj nadoknadi defanzivac Lindelef, lepo je sačekao loptu koja je golman Tom Hiton odbio posle udarca glavom Aleksisa Sančesa.

Junajted je ovim remijem izgubio korak za Arsenalom, koji zauzima petu poziciju sa 47 bodova, do kojih je stigao pobedom nad Kardifom, u veoma tvrdoj utakmici.

Velšane je tek u 66. minutu “otvorio“ Pjer-Emerik Obamejang golom iz penala, da bi u 83. minutu asistirao Aleksandru Lakazetu, da bi konačnih 2:1 postavio Natejnijel Mendez-Leng.

Pravu senzaciju priredili su fudbaleri Njukasla, koji su sa 2:1 savladali Mančester Siti, iako su gosti poveli već u prvom minutu golom Serhija Aguera.

Izjednačenje je stiglo u 66, preko Salomona Rondona, a drugi trijumf u nizu timu Rafe Benitesa doneo je Met Riči, pošto je prethodno prekršaj za najstrožu kaznu skrivio Fernandinjo, u pokušaju da povrati izgubljenu loptu.

Pored navijača Junajteda, ovom porazu Sitija se raduju i simpatizeri Liverpula, čiji tim sada na vrhu tabele ima četiri boda više od prvog pratioca i utakmicu manje.

U ostalim mečevima Vulvsi su sa 3:0 savladali Vest Hem, dok je Everton sa igračem manje preživeo gostovanje u Hadersfildu i slavio minimalnim rezultatom.

Premijer liga, 24. kolo

utorak
Arsenal - Kardif 2:1
Fulam - Brajton 4:2
Hadersfild - Everton 0:1
Vulvs - Vest Hem 3:0
Mančester Junajted - Barnli 2:2
Njukasl - Mančester Siti 2:1

sreda
20.45 Burnmaut - Čelsi
20.45 Sautempton - Kristal Palas
21.00 Liverpul - Lester
21.00 Totenhem - Votford

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve