Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.01.2019.

22:51

Čelsi neumoljiv sa bele tačke, sa Sitijem za titulu Liga kupa

Fudbaleri Čelsija savladali su Totenhem sa 2:1 u polufinalu Liga kupa, a prošli u finale tek posle izvođenja jedanaesteraca.

Izvor: LN

Autor: LN

Čelsi neumoljiv sa bele tačke, sa Sitijem za titulu Liga kupa
Photo by Christopher Lee/Getty Images

Čelsi je bio u zaostatku pred ovaj meč, s obzirom da je u prvom meču polufinala poražen sa 1:0.

Totenhem je ušao u duel značajno oslabljen, s obzirom da su se nedavno povredili Hari Kejn i Dele Ali, ali i da je Son na Azijskom kupu.

Čelsi je iskoristio inicijativu koju je imao u prvom poluvremenu i posle prvih 45 minuta vodio sa 2:0. Strelci su bili N'Golo Kante i Eden Azar.

Totenhem nije očajavao i već je na startu nastavka igre došao do 2:1, rezultata koji ih vodi u penal završnicu, golom Fernanda Ljorentea u 50. minutu.

"Plavci" su imali inicijativu posle primljenog gola ali nikako nisu uspevali da probiju odbranu "pevaca". Napadali su, ali neuspešno, i meč je otišao u penal seriju, s obzirom da u Liga kupu produžetaka, do finala, nema.

U penal seriji fudbaleri Čelsija su bili neumoljivi – pogodili su Vilijan, Aspilikueta, Žoržinjo i, na kraju, Luis, dok su za Totenhem tragičari bili Dier i Lukas Moura, koji nisu bili uspešni kao Lamela i Eriksen.

Čelsi će u finalu Liga kupa igrati protiv branioca trofeja Mančester sitija, 24. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve