Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.01.2019.

12:00

Pjontek u Milanu, Iguain u Londonu, Morata u Madridu

U sredu bi mogla da budu kompletirana tri bitna i nedeljama najavljivana transfera.

Izvor: AK

Autor: AK

Pjontek u Milanu, Iguain u Londonu, Morata u Madridu
Foto: Getty Images

Poljak Kšištof Pjontek stigao je na medicinske preglede u Milan, u međuvremenu je u London sleteo Gonsalo Iguain, dok se u Madrid vraća Alvaro Morata.

Otkrovenje sezone u Seriji A Pjontek je stigao u Milan na medicinske preglede iz Đenove.

Italijanski mediji najavljuju da će ga "rosoneri" platiti 35 miliona evra, a da će 23-godišnjak potpisati ugovor do 2023.

Poljak je postigao 19 golova na 21 utakmici za Đenou ove sezone, a za crno-crvene bi mogao da debituje već u subotu u derbiju sa Napolijem.

Zbog Pjonteka se Milan odrekne iskusnog Argentinca Iguaina na polovini dogovorene pozajmice iz Juventusa, a to će da iskoristi Čelsi.

"Pipita" je stigao u London u sredu ujutru na medicinske preglede pred potpisivanje ugovora na "Stamford Bridžu".

Čelsi će da pozajmi Iguaina do kraja sezone, uz opciju otkupa ugovora na leto.

Dolazak Iguaina izbacio je iz kalkulacija za tim kod Mauricija Sarija Španca Moratu, koji će karijeru najverovatnije da nastavi u Atletiko Madridu.

Morata, koji je ponikao u omladinskom timu "jorgandžija", reputaciju golgetera je izgradio u redovima najvećeg rivala Reala.

Vrhunac karijere je doživeo tokom dve sezone u Juventusu 2014-2016, "kraljevski" klub je iskoristio otkupnu klauzulu i vratio ga za 30 miliona evra, a onda ga je 2017. prodao Čelsiju za 65.

Međutim, Morata je podbacio u Londonu, pa se vraća u rodni grad. Nema sumnje da ga očekuje znatno veća minutaža u Atletiku, s obzirom da Dijego Simeone od starta sezone ne može da pronađe odgovarajućeg saigrača u napadu za Antoana Grizmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve