Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.01.2019.

19:10

"Za druge je bio Šekularac i Šeki, za mene – Bucko"

Kolumnista portala Novosti Sinan Gudžević preneo je svedočenje nekadašnjeg fudbalera i sportskog novinara Miroslava Redea o životu Dragoslava Šekularca.

Izvor: SV

Autor: SV

Starsportphoto

Kako je Rede naveo, nedavno preminuli nosilac epiteta Zvezdine zvezde je za druge bio Šekularac i Šeki, a za njega, pre svega, Bucko.

To je njegov nadimak iz detinjstva. On i ja smo rasli zajedno. Upoznali smo se 1949. u Beogradu. Tako se namestilo da smo imali isto dvorište. I Buckovi i moji roditelji su imali stan u prizemlju, tako da smo dvorištu bili bliži od drugih. I tu smo imali svoje prve utakmice. Igrali smo kao klinci jedan protiv drugog, pa kao pioniri, juniori, onda i kao seniori. On u Zvezdi, ja u Partizanu“, naveo je Rede.

U tekstu se navodi da su Rede i Šekularac trenirali aktivno, u Zvezdi, košarku i atletiku.

Bili smo članovi i stonoteniskog kluba Trgovački i šakovskog kluba Dušanov grad, a povrh svega toga smo u Gelenderu igrali mali fudbal, koji je vodio Miljan Miljanić. Jedan protiv drugog smo igrali kolenice i glavometa – 40 metara je dugo igralište, podloga asfalt, golovi na zidu zgrade ili pločniku, a pravilo je da loptu možeš udarati samo kolenom ili samo glavom. Vodiš loptu tako, samo kolenom ili samo glavom, a kad dođeš na tri metra od gola, šutiraš nogom. To smo samo nas dvojica radili, to jest umeli da radimo, do besvesti“, rekao je Rede.

Dalje je objasnio otkud Šekularcu nadimak Bucko.

“Tako smo ga zvali svi koji smo ga u detinjstvu znali. Bio je bucmast, snažan, tako nižeg srednjeg rasta, a nikako nije mogao da podnese da izgubi. Voleo je da se tuče, sa 13 godina je znao da prebije i ponekog 18-godišnjaka. Otac ga je zbog toga tukao, ali je Bucko bio nepopravjiv. Šeki i ja smo ostali prijatelji i ostali smo na vezi, 70 godina smo bili prijatelji, eto do njegove smrti. Kada god bih ga oslovio sa Bucko, uvek bi bio ganut i uvek bi rekao, Rede, pa samo me još ti tako zoveš“, zaključuje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve