Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.01.2019.

18:50

Fulam sve bliži Čempionšipu – Vinks junak Totenhema u 93'

Fudbaleri Totenhema savladali su Fulam 2:1 posle dramatične završnice na Krejven Kotidžu u 23. kolu Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Fulam sve bliži Čempionšipu – Vinks junak Totenhema u 93'
Foto: Getty Images

Domaćin je poveo autogolom Fernanda Ljorentea, koji je dobio šansu u startnoj postavi Spursa zbog povrede Harija Kejna.

Gosti su dominirali u nastavku, da bi izjednačili u šestom minutu drugog poluvremena preko Delea Alija, koji koristi sjajan centaršuta Kristijana Eriksena.

Totenhem je snažno pritiskao odbranu Fulama do kraja meča, da bi pet minuta pre kraja ostao bez Alija, koji je povredio butni mišić.

Kada je izgledalo da će Fulam da odoli gradskom rivalu, odbrana tima Klaudija Ranijerija je opet "zablistala", te omogućila Hariju Vinksu da u poslednjim sekundima meča donese trijumf "Pevcima".

Celu utakmicu za Fulam odigrao je Aleksandar Mitrović, koji je pravio dosta problema odbrani Totenhema, posebno Sančezu koji mu je teško parirao u fizičkim duelima, ali je uspeo da ga spreči da postigne gol.

Totenhem je ostvario važnu pobedu u borbi za plasman u Ligu šampiona, čuva treću poziciju na kojoj ima četiri boda više od Čelsija, a po sedam od izazivala "ispod crte" Arsenala i Mančester junajteda.

S druge strane, Fulam je poražen treći meč u nizu pa je sve dalje od opstanka, pretposlednji je na tabeli sa sedam bodova od najbližeg tima iz sigurne zone – Njukasla.

U sledećem kolu Totenhem dočekuje Votford, dok Fulam čeka Brajton.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve