Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.01.2019.

14:00

Kineskih 50 miliona pretvara londonsko "ne" u "da"

Fudbaler Vest Hema Marko Arnautović blizu je prelaska u kineski Šangaj SIPG za 50 miliona evra, prenosi britanski Tajms.

Izvor: B92

Autor:B92

Kineskih 50 miliona pretvara londonsko
Foto: Getty Images

Šampion Kine povećao je ponudu, treći put, u želji da se pojača austrijskim reprezentativcem srpskog porekla kome je ponuđena plata od skoro 400.000 evra nedeljno.

To znači će 29-godišnji fudbaler po sezoni zarađivati ogromnih 20 miliona evra i staće u red jednog od najplaćenijih na svetu.

Vest Hem želi da zadrži Arnautovića, ali on insistira na odlasku na Daleki istok kako bi napravio finansijski najjači ugovor u karijeri.

Da je prelazak u Kinu izvestan pokazao je kraj londonskog derbija protiv Arsenala (1:0) u subotu nakon koga je Arnautović nekoliko minuta pozdravljao navijače "čekićara".

Arnautović je 2017. godine stigao u Vest Hem za tadašnji klupski rekord od 25 miliona evra iz Stouka, a ranije je igrao za Verder, Inter i Tvente.

U Šangaju ga čekaju poznati brazilski fudbaleri Oskar, Hulk i Elkeson, kao i portugalski trener Vitor Pereira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve