Nova vest
Fudbal

Nedelja, 13.01.2019.

22:15

Kapiten Zvijezde dobio otkaz jer je čestitao Dan Republike Srpske

Fudbaler Zvijezde Gradačac Dejan Popović dobio je otkaz u tom klubu iz druge lige Bosne i Hercegovine zbog objave na društvenim mrežama.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kapiten Zvijezde dobio otkaz jer je čestitao Dan Republike Srpske
Foto: YSS

On je devetog januara čestitao Dan Republike Srpske, što se nije dopalo upravi kluba pa je Popović posle sednice u petak proglašen nepoželjnim.

Dva dana kasnije Nezavisne pišu da se Fudbalski savez BiH ogradio mišljenjem da nema mehanizme niti nadležnosti da reaguje na bilo koji način.

"Nakon sastanka Upravnog odbora povodom postupka igrača i kapitena Zvijezde Dejana Popovića koji je neprimerneom i nepotrebnom objavom na društvenoj mreži Instagram narušio ugled našeg kluba, Zvijezda Gradačac raskida saradnju sa ovim igračem", navodi se u saopštenju Zvijezde Gradačac.

Savez je samo konstatovao da su zbog neprimerenih izjava predviđene kazne.

"Zbog neprimerenih izjava predviđene su kazne. Međutim, pitanje je šta i u kojoj situaciji se može smatrati neprimerenom izjavom. Što se tiče poteza FK Zvijezda, oni su verovatno postupili po nekom svom pravilniku kojim je definisano ponašanje njihovih igrača i javni istupi i mi tu nemamo pravo da se mešamo. Pritom ne smemo zaboraviti da je BiH duboko podeljena zemlja, u malim sredinama to je posebno izraženo. Pretpostavljam da su se i čelnici kluba našli pod određenim pritiskom javnosti i bili na neki način primorani da ovako postupe. Nije nepoznato da se igrači, i to u mnogo poznatijim ligama sveta, oglašavaju putem društvenih mreža i svojim komentarima izazivaju određene reakcije javnosti. Zbog toga verovatno ne dobijaju otkaz, ali BiH je jednostavno takva zemlja gde je sve normalno i istovremeno ništa nije normalno", konstatuje izvor Nezavisnih iz Disciplinske komisije FS BiH.

Čitav problem nastao je zbog Popovićeve objave "Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska zenico iz oka".

Popović ne misli da je time bilo koga uvredio.

"Ne znam zašto se diže tolika pompa. Nikoga nisam uvredio, niti omalovažio. Volim svoje i poštujem tuđe, nisam imao nameru bilo koga da uvredim i ponosan sam što sam Srbin. Profesionalac sam i tako postupam na svom poslu. Uvek sam davao maksimum i žao mi je što je sve tako ispalo. Nisam imao nikakav problem sa saigračima i žao mi je što me nazivaju 'drugim Ognjenom Vranješom', ne znam zbog čega. Obavešten sam od kluba o odluci Upravnog odbora",
rekao je doskorašnji igrač Zvijezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve