Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.01.2019.

23:25

Barselona poražena u Kupu kralja – četvrta pobeda Levantea u istoriji

Fudbaleri Barselone poraženi su u prvom meču osmine finala Kupa kralja, a bolji od "blaugrane" bio je Levante sa 2:1.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Barselona poražena u Kupu kralja – četvrta pobeda Levantea u istoriji
EPA-EFE/MANUEL BRUQUE

Levanteu je ovo tek četvrta pobeda u 30 utakmica sa Barselonom u istoriji kluba i treći poraz Barselone u ovoj sezoni.

Golove za Levante, koji je u ovom meču bio domaćin, postigli su Erik Kabako i Borha Majoral u prvom poluvremenau, dok je strelac jedinog gola za goste bio Filipe Kutinjo u završnici meča.

Levante je poveo u četvrtom minutu kada je Ruben Roćina iz prekida centrirao u peterac a tamo najbolje skočio Kabako.

U 18. minutu Majoral duplira prednost domaćih posle odličnog dodavanja Emanuela Boatenga. Majoral je primio loptu kroz sredinu, pobegao udesno, ali ne toliko da ne može da po zemlji nacilja dalji ugao gola Barselone za 2:0.

Utešni gol za igrače u žutim dresovima dao je Kutinjo posle penal koji je skrivio Mozes Simon u 84. minutu. Kutinjo je bio siguran, Barselona nije uspela da izjednači ili preokrene do kraja utakmice, ali daleko od toga da je bilo šta gotovo.

Revanš se igra za sedam dana u Barseloni. Da podsetimo, ranije u toku dana su odigrana još dva meča osmine finala Kupa u kojima je Sevilja pobedila Atletik Bilbao sa 3:1, a Betis i Sosijedad su igrali bez golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve