Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.01.2019.

17:27

"Marka su doveli za kikiriki i platili 20 miliona, to je danas smešno"

Marko Arnautović bio je na meti kluba iz Kine, a Vest Hem je odbio 36 miliona funti. Međutim, izgleda da austrijski reprezentativac želi na daleki istok.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Tako bar pišu britanski mediji koji navode da su čelnici "čekićara" razgovarali sa Arnautovićem, a njegov brat i agent Danijel tvrdi da Marko hoće u Kinu.

Nedeljna plata bi prema pisanju Dejli mejla trebalo da bude oko 200.000 funti, a interesovanje su za njega pokazali i Čelsi, Mančester junajted, Inter i Everton.

"Vest Hem je kupio Marka za 'kikiriki'. Platili su za njega 20 miliona funti što je na današnjem tržištu smešno. Kupili su ga da bi ih zadržao u Premijer ligi i to je uradio. Dobio je svaku moguću nagradu u klubu; najbolji igrač, pojačanje sezone, nagrada igrača. Sada Vest Hem ima fantastičnu ponudu. Blizu je duple od onoga koliko su platili. On hoće na novo tržište i da se takmiči za titule. To je ono što on hoće. Njegova je želja da Vest Hem prihvati ponudu iz Kine. Zna da ga navijači Vest Hema vole i da ima posebnu vezu sa njima, ali stvari idu dalje, to je današnji svet sporta i nada se da razumeju", navodi Danijel Arnautović.

Dodaje da će Marko ostati maksimalno profesionalan u svojim obavezama i da se za sada priprema za meč sa Arsenalom.

"Dok god više ne bude igrač Vest Hema davaće sve za klub. Nada se da će navijači poštovati njegove želje",
kaže igračev agent.

Sa njim nisu saglasni u klubu, a menadžer Vest Hema Manuel Pelegrini kaže da "ponuda od 36 miliona nije ni blizu onoga koliko ključni igrač ekipe vredi", gledano po današnjem fudbalskom tržištu.

"To su sve glasine, imamo dobrog igrača u Marku, mnogo klubova bi htelo da ga dovede, ali mi trenutno nemamo vesti o tome. Marko i ostali igrači koji su predmet glasina su glavom u Vest Hemu"
.

Arnautović je prošle sezone dao 11 golova za "čekićare", a ove sezone na 17 utakmica ima osam postignutih golova. U Vest Hem je došao leta 2017. za 22,3 miliona evra iz Stouka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve