Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.12.2018.

17:07

Siti zaustavio "krvarenje" i smanjio zaostatak za Liverpulom

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Sautempton na gostovanju rezultatom 3:1 u 20. kolu Premijer lige.

Izvor: LN

Autor: LN

Siti zaustavio
Photo by Dan Istitene/Getty Images

Siti je posao rešio u prvom poluvremenu kada je postigao sva tri gola, ali i primio jedini.

"Građani" su poveli u 10. minutu posle sjajne akcije Silvi, Davida i Bernarda, ali je Sautempton izjednačio u 37. minutu golom Pjer-Emila Hojbjerga.

Sautempton je odlično igrao u nastavku poluvremenu i imao još po neku šansu da dođe do gola, ali se za "svece" sve raspalo u finišu prvog dela igre. Prvo je Džejms Vord-Praus nesrećno poslao loptu u svoju mrežu, posle jednog bezazlenog ubacivanja Rahima Sterlinga.

Prvih 45. minuta produženi su na još tri, da bi Serhio Aguero iskoristio majstorsko dodavanje, tj. ubacivanje Zinčenka i smestio loptu u mrežu Aleksa Mekartija.

U nastavku igre obe ekipe imale su nekoliko izglednih šansi, ali su se Ederson i, pre svega, Mekarti isticali odličnim odbranama, a ponajviše golman Sautemptona koji je u jednom trenutku skinuo zicer Sterlingu odbranivši mu udarac glavom.

Strelac jedinog gola za Sautempton je pet minuta pre kraja isteka regularnog vremena pokvario utisak koji je do tada ostavio, jer je zbog oštrog starta dobio direktan crveni karton.

Siti se trijumfom vratio na pobednički kolosek i smanjio zaostatak za liderom Liverpulom na sedam bodova, a upravo te dve ekipe igraju drugi međusobni ovosezonski duel 3. januara na Etihadu.

Barnli je prekinuo niz od tri poraza zaredom pobedom nad Vest Hemom na domaćem terenu sa rutinskih 2:0.

Izabranici Šona Dajša su, kao i Siti, meč rešili u prvom poluvremenu – Vud je bio precizan u 15, a Meknil u 34. minutu, a tih 2:0 se na kraju ispostavilo i kao konačan rezultat.

"Čekićari" su bolje zaigrali u drugom poluvremenu, ali nisu uspevali da opasnije ugroze Toma Hitona, koji je po prvi put stao između stativa ove sezone zamenivši Džoa Harta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve