Nova vest
Fudbal

Nedelja, 30.12.2018.

14:56

Kanteov gol dovoljan za pobedu Čelsija na "Selhurst Parku"

Fudbaleri Čelsija zabeležili su pobedu u 20. kolu Premijer lige. Oni su kao gosti bili bolji od Kristal Palasa, 1:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kanteov gol dovoljan za pobedu Čelsija na
Photo by Jordan Mansfield/Getty Images

Tim Mauricija Sarija zabeležio je 13. trijumf od početka sezone i sada u odnosu na petoplasirani Arsenal "plavci" imaju pet bodova više.

Mora se reći da do pobede nisu došli lako, očigledan je bio umor oba tima posle niza utakmica u prazničnom programu, a presudio je pogodak Ngoloa Kantea u 51. minutu.

U prvom poluvremenu viđena je prilično dosadna igra, bez previše uzbuđenja. Svega nekoliko pokušaja sa distance, pre svih Žoržinja , Azara, Kantea i Vilijana, ali nedovoljno da bi se ugrozio gol domaćina.

Ipak, u drugom poluvremenu, bilo je nekako življe, a veoma brzo je postignut i odlučujući pogodak.

U 51. minutu, David Luiz je fenomenalno uočio kako se Ngolo Kante ubacuje iza leđa odbrambenih igrača Kristal Palasa, poslao je loptu pred gol, Kante ju je prihvatio i uputio šut. Lopta je završila ispod ruke golmana Visentea Guaite i Čelsi je tako poveo.

U 68. minutu Vilijan je odlično šutirao, a na odbijenu loptu natrčao je Barkli čiji je udarac izblokiran u poslednji čas i Čelsi je dobio samo korner.

U 74. minutu, zbog povrede levog članka u situaciji kad mu je poništen gol zbog ofsajda, teren je morao da napusti napadač Čelsija, Olivije Žiru.

Čini se da se Kristal Palas kasno probudio, prvu pravu priliku imao je u 89. minutu. Konor Vikam, koji dve godine nije postigao gol i koji je dugo zbog povrede bio van terena, prihvatio je loptu pred golom Arizabalage, ali je šutirao visoko preko gola.

U timu Kristal Palasa svih 90 minuta odigrao je reprezentativac Srbije Luka Milivojević.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve